Biscuiti dietetici

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Biscuiti dietetici

Ingrediente

  • 200 g fulgi fini de ovaz
  • 140 g fructe uscate(banane,curmale, migdale, struguri)
  • 120 g margarina nehidrogenata
  • 12-14 linguri de lapte vegetal sau apa
  • putina sare
  • faina neagra sau faina spelta integrala

Mod de preparare

Taiem marunt fructele uscate sau le mixam intr-un robot de bucatarie.Fulgii de ovaz ii mixam pana devin aproape ca o faina.Punem intr-u bol fructele, ovazul, laptele, margarina, putina sare si faina cat cuprinde, trebuie sa obtinem un aluat dens, tare, pe care putem sa il intindem cu sucitorul.Infasuram aluatul in folie de bucatarie si il punem la frigider timp de 30 de minute.

Incingem cuptorul la 180C.Punem aluatul pe o suprafata curata si il intindem de o grosime de 2mm.Taiem aluatu cu o forma de biscuiti sau cu un pahar si ii punem intr-o tava pin care am pus hartie de copt. Coacem biscuitii timp de 15-20 de minute.Scoatem tava din cuptor si ii lasam 5 minute in tava, dupa ce s-au racit ii punem intr-o cutie. Mi-au iesit 65 de biscuiti!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise