autor:

autor

» » Aperitive cu carne

Chiftele din carne

    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Carnea se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu franzela muiata, o clipa, in apa rece si bine stoarsa si cu ceapa taiata marunt si calita, un minut, cu 2 linguri de untdelemn. La tocatura se adauga oul crud, un virf de cutit cu piper, 1/2 lingurita de sare fina, usturoiul taiat marunt si patrunjelul sau mararul taiat marunt; se amesteca bine.


Pe o foaie de nailon se pun 1-2 linguri de faina sau pesmet, se ia cite o lingurita cu virf din compozitie, se trece prin faina sau pesmet si se formeaza chiftele rotunde si turtite.


Se infierbinta tigaia fara grasime 3-4 minute, la foc mijlociu, se pune apoi untdelemn 1/2 cm. si imediat se asaza chiftelele unele linga altele, cite incap, neinghesuite; se rumenesc circa 10 minute pe o parte, apoi se intorc pe partea cealalta. Cind sint gata se scot si se inlocuiesc cu altele, pe masura ce se prajesc. Prajirea trebuie sa dureze circa 10 minute pe fiecare parte.


Se pastreaza calde, pe un vas cu apa fierbinte, acoperite.


Se servesc calde cu orice garnitura de legume, cu salata de cartofi cu ceapa , cu fasole batuta, varza calita, mincaruri de legume, piure de spanac sau de urzici, cu sos de macris, iar reci cu ardei, rosii, ridichi.

  • 25 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Leon Phoenix , 31 decembrie 2013

    Mama le face si mai bune!

  • Fara foto

    Ana-Maria Parpalia , 14 noiembrie 2013

    Foarte gustoase :)

  • Fara foto

    Ana Maria Prisecaru , 21 august 2013

    bun bun

    • Fara foto

      Ana Maria , 19 august 2013

      Buon lavoro!!

    • Fara foto

      Feliciano Taras , 19 august 2013

      ce bine arata mmmm...

    • Fara foto

      Oana Ionita , 05 august 2013

      Ca la mama acasa!

    • Fara foto

      Gabriella Pop , 15 iulie 2013

      delicioase si fff simple.

    • Fara foto

      Norica Eleonora , 15 iulie 2013

      delicioase

    • Fara foto

      Elena Fluturas , 06 iunie 2013

      ce mancare buna.

    • Gustos_Ro

      Gustos_Ro (Chef de cuisine) , 21 mai 2013

      Buna ziua, doamna Burdulea. Fotografia afisata este de la un comentariu cu imagine pe care l-ati publicat dvs. la aceasta reteta pe 29 aprilie 2010. Gasiti aici fotografia si comentariul: http://www.gustos.ro/retete-culinare/chiftele-din-carne-imagine-comentariu-55680.html Toate cele bune, Echipa Gustos.ro

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2013

      Sunt surprinsa sa gasesc postate poze de-ale mele de chiftele. In 2005, nici nu stiam ca exista Gustos.ro, iar reteta nu este a mea.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      O bunatate,dar mie imi plac mai picante.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Foarte bune!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Ca sa fiu sigura ca se patrund foarte bine si la interior, dupa ce le modelez, fac o adancitura in mijloc.Pifteaua iese ca un inel bine prajit(ca la gogosi sau la papanasi)

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Foarte buna reteta dar fiecare o poate adapta dupa gust .

    • Fara foto

      adriana , 10 septembrie 2009

      Incercati sa inlocuiti painea cu cartof fiert in prealabil...

    • Fara foto

      antonia , 03 august 2009

      Se pot face si fara ou?

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2009

      Eu adaug paine inmuiata, dar voi incerca sa adaug si cartofi.

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2009

      Cartofii sau morcovii rasi, pusi la chiftele in loc de franzela, le fac mai fragede, in plus, le putem servi fara paine. Dar sa nu exageram: 1 cartof, 1 dovlecel mic sau 1 morcov sunt suficienti la 250 g de carne, altfel vom avea chiftele de legume. Cu putin lapte ies mai pufoase si mult mai gustoase. Le prajim cum zice si autoarea, 10 minute pe fiecare parte dar la foc mic, sa se patrunda fara sa se arda.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 martie 2009

      De ce sa pui cartof la piftele de carne?

    • Fara foto

      cosmy , 19 ianuarie 2009

      Daca vreti sa mincati chiftelute din carne adaugati pe linga un morcov ras, cartofi 2-3 rasi si dovlecel ras si scurs de zeama.E o reteta foarte gustoasa si nu face rau la cei care au probleme cu vezica biliara si stomacul.Incercati si n-o sa regretati.Pofta buna!

    • Fara foto

      manuela_lascu , 08 octombrie 2008

      In loc de cartofi poate fi pus morcov ras fin, o sa fie super gustoase!

    • Fara foto

      Violeta Ionescu , 05 octombrie 2008

      Un mic secret pentru chiftelute! Adaugati cateva linguri de lapte; vor iesi mai pufoase si vor ...creste !

    • Fara foto

      violeta , 29 septembrie 2008

      In loc de paine se pot pune doi cartofi cruzi dati pe razatoare, ies delicioase.

    • gabriela bacila

      gabriela bacila (Chef de cuisine) , 10 iulie 2008

      da,e foarte buna reteta.incercati sa faceti chiftelele si din carne de peste

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1014 voturi

Ingrediente

  • 1/4 kg carne
  • 50 g franzela
  • 50 g ceapa
  • 3-4 catei de usturoi,
  • 1 ou
  • piper
  • patrunjel sau marar
  • untdelemn
  • sare fina.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Quesadilla picanta cu pui si sunca

Incingem ulei intr-o tigaie si ungem bine tigaia cu acesta. Punem o tortilla in tigaie. O acoperim

9 voturi    8 comentarii
nespecificat
Aperitive cu carne

Bulz ciobanesc

Bulzul ciobanesc nu este o mamaliga simpla cu branza si carnat, este un bulgare de aur, cu dantela

4 voturi    0 comentarii
nespecificat
Aperitive cu brinza

Pate de pui

Curatam morcovul, patrunjelul si ceapa. Morcovul si patrunjelul se rad, ceapa se taie - nu va chinuiti

2 voturi    1 comentariu
nespecificat
Aperitive cu carne

Leon Phoenix

Mama le face si mai bune!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu carne
Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval

Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval

Aluatul: Intr-un bol punem faina cernuta cu sarea. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva complet si o punem peste faina. Incepem

0 voturi    0 comentarii
2h
Aperitive cu carne
Grisine cu cascaval si sunculita taraneasca

Grisine cu cascaval si sunculita taraneasca

Castravetele se spala si se taie pe lung 6 fasii subtiri cu ajutorul instrumentului de decojit. Se ruleaza pe fiecare grisina cate

3 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive cu carne