autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

CREMA PENTRU CREMES

Autor: gabriela stoican (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

se pune la fiert laptele: freaca 4 galbenusuri cu 6 linguri zahar, se adauga faina (cernuta) si laptele fiert: se pune pe foc si cand s-a ingrosat se adauga cele 4 albusuri batute spuma, mestecandu-se mereu : se mai lasa cateva minute pe foc si se adauga zaharul vanilat si untul. : se lasa la racit si se umplu foile de cremes

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabriela Farcas , 03 septembrie 2014

    foarte gustoasa crema

  • Fara foto

    Lăcrămioara Cala , 23 aprilie 2014

    Dragilor,mie mi-a ieșit.Am urmat întocmai pașii,dar către sfârșit am mai adăugat zahăr pudră,îmi place mai dulce și esență de vanilie tot după gust.Minunată,rapidă.Mulțumesc,Gabriela Stoican!

  • Fara foto

    io , 31 mai 2010

    reteta e total eronata ,am incercat aseara si k sa se ingroase a mai trebuit sa mai pun un galbenus de ou si vreo 5 lg de faina.nu mai induceti lumea in eroare mai fratilor!!!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

117 voturi

Ingrediente

  • 1 l. lapte
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 2 zahar vanilat
  • 1 lingurita unt

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de gabriela stoican

Ciocolata de casa

se pune pe foc laptele in care se adauga zaharul : se amesteca pana se face un sirop gros: se ia

0 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Cartofi de ciocolata

Se maesteca biscuitii cu zaharul, se adauga nucile ,cacao, mirodeniuile si untul : se amesteca bine

19 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Tort rapid

se face cafeaua se strecoara si se adauga esenta de rom se freaca spuma untul cu serbetul: pe

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi

Gabriela Farcas

foarte gustoasa crema

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Cornulețe de vanilie

Cornulețe de vanilie

Ingredientele se amestecă și se frământă bine. Coca obtinută o împărțim în șapte părți egale. Pe fiecare

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Foi napolitana cu crema caramel

Foi napolitana cu crema caramel

Nuca se sfarama cu ciocanul de snitele sau se taie. Se caramelizeaza zaharul(400 g) cu atentie sa nu se arda, apoi se adauga pe rand

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse