festivalul blogurilor gustoase

autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

CREMA PENTRU CREMES

Autor: gabriela stoican (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

se pune la fiert laptele: freaca 4 galbenusuri cu 6 linguri zahar, se adauga faina (cernuta) si laptele fiert: se pune pe foc si cand s-a ingrosat se adauga cele 4 albusuri batute spuma, mestecandu-se mereu : se mai lasa cateva minute pe foc si se adauga zaharul vanilat si untul. : se lasa la racit si se umplu foile de cremes

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    io , 31 mai 2010

    reteta e total eronata ,am incercat aseara si k sa se ingroase a mai trebuit sa mai pun un galbenus de ou si vreo 5 lg de faina.nu mai induceti lumea in eroare mai fratilor!!!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

117 voturi

Ingrediente

  • 1 l. lapte
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 2 zahar vanilat
  • 1 lingurita unt

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de gabriela stoican

Ciocolata de casa

se pune pe foc laptele in care se adauga zaharul : se amesteca pana se face un sirop gros: se ia

0 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Cartofi de ciocolata

Se maesteca biscuitii cu zaharul, se adauga nucile ,cacao, mirodeniuile si untul : se amesteca bine

19 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Tort rapid

se face cafeaua se strecoara si se adauga esenta de rom se freaca spuma untul cu serbetul: pe

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Fara foto

io

reteta e total eronata ,am incercat aseara si k sa se ingroase a mai trebuit sa mai pun un galbenus de ou si vreo 5 lg de faina.nu mai induceti lumea in eroare mai fratilor!!!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Brioșe cu migdale in stil de sărbătoare

Brioșe cu migdale in stil de sărbătoare

Mixăm intr-un bol ingredientele uscate, adică făina, migalele, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Separat mixăm ouăle cu

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tiramisu

Tiramisu

Prima data se face cafeaua sa aiba timp sa se raceasca pana se face crema. Galbenusurile se amesteca cu zaharul. Dupa ce se obtine

0 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse