autor:

gabriela bacila

» » Conserve si muraturi

Gogonele murate

Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 octombrie 2007
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pe fundul borcanului se aseaza crengutele de cimbru si marar. Gogonelele se inteapa cu furculita in mai multe locuri si se aseaza in borcan. Acesta operatie se face pentru a putea patrunde gustul de usturoi in gogonele. Apa cu sarea se pun la fiert: sarea se pune in functie de capacitatea borcanului. Daca borcanul este de 3 litri atunci puneti 3 linguri de sare mare neiodata. Cand apa clocoteste se adauga usturoiul pisat.


Se lasa sa dea in 2 - 3 clocote, apoi se lasa la racit. Frunzele de telina si hreanul se pun deasupra gogonelelor pentru a sigila borcanul.


Se torna apa peste gogonele si se leaga borcanele.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    lica , 07 octombrie 2013

    foarte gustoase

  • Fara foto

    Imre És Tunde Toth , 01 octombrie 2013

    excelent

  • Fara foto

    d\'onBacus , 07 octombrie 2009

    dece trebuie sa pun 2 kde sare la un k de gogonele?

    • Fara foto

      mikaela , 02 octombrie 2009

      nu inteleg ceva: sa spunem ca partea cu cantitatile e la imaginatia fiecaruia, dar de ce treb intepate gogonelele?

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

      Reteta nu contine ce e mai important ,cantitatile.

    • Fara foto

      vlad , 10 septembrie 2009

      Mie mi se pare ok!

    • Fara foto

      Marcu. , 03 august 2009

      O reteta fara noima. Ordinea operatiunilor e incurcata si fara logica. Internetul e o minune dar si o tragedie!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

96 voturi

Ingrediente

  • gogonele
  • cimbru
  • marar
  • usturoi
  • frunze de telina
  • sare mare neiodata
  • hrean

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de gabriela bacila

Vinete murate

Ardeii se taie feliute. Usturoiul se curata si se pregateste un mujdei din usturoi, sare, otet si

0 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Zacusca

Vinetele si ardeii capia se coc, se curata si se lasa la scurs. Gogosarii se utilizeaza in stare

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi

Dulceata de pepene galben

Pepenele se curata de coaja si seminte si se taie cuburi. Zaharul cu 3 linguri de apa se pune pe

0 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

lica

foarte gustoase

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Vinete murate

Vinete murate

Ardeii se taie feliute. Usturoiul se curata si se pregateste un mujdei din usturoi, sare, otet si apa. Vinetele se taie cubulete

0 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Salata bulgareasca

Salata bulgareasca

Toate legumele se spala, se curata si se cantaresc, iar in final trebuie sa cantareasca kilogramele de mai sus. Apoi, gogosarul se

2 voturi    8 comentarii
3h
Conserve si muraturi