autor:

licu pop

» » Mancaruri cu carne

Mititei la gratar

Autor: licu pop (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 martie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Oasele de vita se fierb ca si pentru racitura cu usturoiul ceapa tocat mixul de legume sare piper. lasa sa fie cat mai concentrata dupa ce sa racit se pune deoparte.Carnea se toaca foarte marunt se condimenteaza si se adauga gelatina de pe oase.


Se framinta bine ca un aluat.


Se adauga ienibararul (un praf)sare piper dupa gust. Cand incepe sa se comporte ca un aluat de paine punem bicarbonat (1/2 lingura la 1 kg de carne).O lasam sa se odihneasca cam 5 ore (poate sa stea pana a 2 zi la frigider).Mici ca sa aiba aroma perfecta se prajesc la cadura indirecta la gratar.Gratarul din imagine e unul profesional dar si la un gratar pe carbuni se poate face.


Se aseaza jarul in stanga si derapta grilului si mititei se aseaza in centru .In asa fel pot fi intorsi cu mana .Atentie sa nu fie jar sub mititei!!

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • merisoare de padure

    merisoare de padure (Chef de cuisine):

    60% carne de porc muschi 40% carne de vita muschi oase de vita (picioare) 2-3 catei de usturoi 0 ceapa mica ienibahar sare pier bicarbonat Mod de preparare: Oasele de vita se fierb, cu usturoiul, ceapa tocata, sare, piper. Se lasa sa fie cat mai concentrata. Se lasa la racit. Carnea se toaca se condimenteaza si se adauga gelatina de pe oase (tocata) si putina zeama(strecurata).Se framanta bine ca un aluat. Se adauga praf de ienibahar, sare, piper dupa gust. Cand incepe sa se comporte ca un aluat de paine, punem bicarbonatul (1/2 lingurita la 1 kg de carne). O lasam sa se “odihneasca” pana a 2 zi la frigider .Mici ca sa aiba aroma perfecta se prajesc la cadura indirecta la gratar. Gratarul din imagine e unul profesional dar si la un gratar pe carbuni se poate face. Se aseaza jarul in stanga si derapta grilului si mititei se aseaza in centru .In asa fel pot fi intorsi cu mana . Atentie sa nu fie jar sub mititei!! Astef mititeii vor fi patrunsi dar si zemosi, si nu se ard la suprafata.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

    Foarte frumos prezentata reteta...mai ales ca nu am facut niciodata nestiind modul de preparare a mititeilor..am cumparat de fiecare data...dar mai mult ca sigur nu se compara gustul cu cei facuti acasa si cei cumparati ,care nu se stie sigur ce contin...Felicitari!

  • Fara foto

    radu881 , 17 martie 2010

    nu doar gratarul vad ca e profesional, ci si reteta.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

    Foarte bun, apetisant!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Buni, mai ales ca sunt facuti din muschi.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      deliciosi ,nu am mai mancat demult,super gustosi

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Sunt tare gustosi mititeii preparati in casa...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

10 voturi

Ingrediente

  • 60% carne de porc muschi
  • 40% carne de vita muschi
  • oase de vita (picioare)
  • 2 3 catei de usturoi
  • 0 ceapa mica
  • ienibahar
  • mix de legume
  • sare pier
  • bicarbonat

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de licu pop

Orez cu pui

Puiul se spala si se portioneaza.Ungem carnea cu ulei,cam 2 lg,dupa care condimentam.Masam carnea

3 voturi    2 comentarii
47 min
Mancaruri cu carne

Ciuperci umplute cu pate de gasca si rulouri din cotlet afumat

Ciupercile le spalam le rupem codita si le punem pe un sevet sa se usuce.Cu o lingurita umplem ciupercile

3 voturi    3 comentarii
45 min
Aperitive cu legume

Pui cu legume la cuptor

Condimentele le amestecam si le punem pe carnea de pui.Carnea de pui o punem intr-o tava la care

3 voturi    4 comentarii
1h 23 min
Mancaruri cu carne

ana catalina focsa (Chef de cuisine)

Foarte frumos prezentata reteta...mai ales ca nu am facut niciodata nestiind modul de preparare a mititeilor..am cumparat de fiecare data...dar mai mult ca sigur nu se compara gustul cu cei facuti acasa si cei cumparati ,care nu se stie sigur ce contin...Felicitari!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Pui la cuptor a la Teo Trandafir

Pui la cuptor a la Teo Trandafir

Pulpele de pui se dezoseaza si se taie bucati. Ouale se bat bine cu condimentele si smantana. Bucatile de pui se adauga in oua

49 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Sarmale

Sarmale

Punem varza la desarat in apa rece pentru 30 min. Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se caleste in ulei. Se adauga orezul,

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne