autor:

cristina i.

» » Dulciuri diverse

Papanasi cu branza de vaci si smantana

Autor: cristina i. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 aprilie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se amesteca branza de vaci cu ouale,bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, si sare, adauga faina si se amesteca pana ce se omogenizeaza.


Se formeaza papanasii sub forma de inele si se pun la prajit in ulei incins.


Se servesc fierbinti cu zahar pudra,smantana si dulceata.

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Olaru Florin Si Loredana , 17 august 2014

    mmmmmmmmmmmm

  • Fara foto

    Irina Lupu , 17 august 2014

    a iesit un deliciu

  • Fara foto

    Marian Ingerasu , 15 ianuarie 2014

    buna!

    • Fara foto

      Gabi Radu , 15 septembrie 2013

      bun bun acum prepar si eu multumesc mult

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Foarte frumosi, deliciosi.

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      arata super.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2010

      Si eu pregatesc asa ceva,prajiti sau fierti .

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 15 august 2009

      Eu cunosc un altfel de a face papanasi fierti in apa cu gris .

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Arata ft bine papanasii tai,de mult timp nu am mai mancat!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      Nu am mai mancat de foarta multa vreme papanasi (culmea, erau in meniul de la spital!). Am observat ca au devenit o "moda culinara", ca si briosele. Nu mananc, desi arata bine, pentru ca sunt prajite. In rest, sunt ok.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009

      O bunatate. Imi plac la nebunie.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

      Foarte buni sunt. Si eu obisnuiesc sa fac. Felicitari!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Ce bine arata, felicitari!!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

      Am facut si eu bilute cum am gasit la alte retete,iar la ingrediente (inspirata din aceleasi surse) am adaugat esenta de vanilie. Un deliciu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

43 voturi

Ingrediente

  • 500 gr branza de vaci,250 gr faina,2 oua,100 gr zahar,bicarbonat,zeama de lamaie,sare,ulei
  • Pentru servit: smantana,dulceata

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de cristina i.

Dulceata de gutui

Se amesteca in cratita pe foc zaharul,apa sucul de lamaie si vanilia.Dupa ce s-a topit zaharul se

30 voturi    11 comentarii
1h
Sucuri si compoturi de fructe

Ficat la gratar

Se spalat ficatul, se taie bucati potrivite si se lasa 2 ore in lapte la frigider. Se scoate ficatul

2 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Fripturi

Omleta delicioasa

Se taie salamul fasii si branza cubulete si se prajesc in putin unt,se adauga rosia taiata cubulete

17 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive cu oua

Olaru Florin Si Loredana

mmmmmmmmmmmm

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Papanasi cu stafide

Papanasi cu stafide

Maiaua Amestecam faina cu putin zahar, drojdia si putina apa calda - amestecul se lasa 10 minute pana isi dubleaza volumul. Branza,

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Mar copt cu cus-cus si coacaze

Mar copt cu cus-cus si coacaze

Se incalzeste cuptorul la 180 g C. Se fierbe cus-cus-ul timp de 8 minute apoi se strecoara. Se macina alunele si migdalele

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse