autor:

Mihaela11

» » Prajituri

Prajitura amandina

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 februarie 2012
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 februarie 2012

Ingrediente
, Pentru blat, , 6 oua, 200 gr. zahar, 30 ml. apa, 30 ml. ulei, 20 gr. cacao, 150 g faina, 1 lingurita praf de copt, zeama de lamaie, , Pentru crema, , 200gr. zahar pudra, 250 g unt, 100 g ciocolata neagra(75%cacao), 75 ml frisca lichida, 1 fiola esenta rom, , Pentru sirop, , 150 ml apa, 75 g zahar, 2 lingurite de Nesscaffe, , Pentru glazura, , 100 g ciocolata neagra, 50 ml frisca, 50 g unt, , Pentru decor, , 70 ml frisca, culoare naturala pentru frisca pentru decor

Dificultate: Medie Timp: 3h

42 voturi

Mod de preparare

Blatul


Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana se intaresc .


Galbenusurile se freaca cu apa si uleiul si se adauga la albusuri.


Se amesteca cu lingura de jos in sus.


Treptat se adauga faina si cacao, cernute si la sfarsit praful de copt stins cu zeama de lamaie. amesteca pana se omogenizeaza compozitia.


Se pune intr-o tava cu dimensiuneile de 24/34 cm, tapetata cu hartie de copt .


Se la cuptorul preincalzit la 160 de grade si se coace 30-35 minute


Dupa ce se raceste blatul, se taie in 2 parti egale.


Crema


Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra pana devine cremos.


Ciocolata cu 2 linguri de lapte se topeste in cuptorul cu microunde la MediumHigh 1 minut si se adauga la crema de unt. omogenizare se adauga frisca lichida si esenta de rom.


Se da la rece pana se raceste blatul.


Siropul


Se amesteca ingredientele intr-un ibric si se fierb pana se dizolva zaharul.


Se lasa sa se raceasca.


Se insiropeaza blatul racit si se pune crema la mijloc.


Se mai lasa la frigider 1 ora.


Se portioneaza in patratele de dimensiunile dorite, care se departeaza putin unele de altele pentru a putea glazura sa patrunde printre ele.


Glazura


Se rupe ciocolata si se amesteca cu frisca lichida si untul intr-un ibric de cafea mai mare si se tine pe foc pana se omogenizeaza.


Se toarna glazura astfel obtinuta individual pe fiecare bucata de prajitura.


Se decoreaza cu frisca dupa imaginatie


Pofta buna!

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Prajitura Dulce , 07 august 2014

    delicioss

  • Fara foto

    , 16 iulie 2014

    da nu zice cat din fiecare sa folosim

  • Fara foto

    Cristina Cocora , 18 ianuarie 2014

    Fina reteta! O sa o incerc.

    • Fara foto

      Marika Zsizsik , 28 noiembrie 2013

      sper sa-mi reuseasca

    • Fara foto

      Hanan Paula , 22 octombrie 2013

      Bună dimineața! Im

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 iulie 2012

      Excelenta si complexă din toate punctele de vedere...

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 20 februarie 2012

      Arata tare bine, si este greu de facut. O salvez in cazul in care ma incumet sa o fac. As manca facuta de cineva si apoi sa o incerc eu, daca-mi place...

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 16 februarie 2012

      N-am facut niciodata Amandina.Cu toate ca-mi placea.Si cred ca inca-mi place.Imi place ciocolata amara sau amaruie. Cam asa,cum ai facut tu glazura,o fac,pt.Brownies.Dar,eu,nu pun unt. Acum,am revazut reteta:http://www.gustos.ro/retete-culinare/brownies-1.html Nu-mi amintesc,de ce n-am pus poze.De obicei,fac Brownies,vara si o servesc alaturi de inghetata. Reteta asta,Mihaela,e usor de facut.Asa ca ma incumet,sa o fac.Dar,inca,nu stiu cind. Felicitari,draga mea!

    • Alexanca

      Alexanca (Chef de cuisine) , 15 februarie 2012

      Ce bunatate!!*****

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 15 februarie 2012

      Cand eram copil, imi amintesc cum intram in cofetarie si mancam amandina alaturi de un brifcor. Ce bun era! Felicitari pentru reteta!*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 februarie 2012

      Îmi aduc aminte de România...aveam o cofetãrie preferatã unde le fãcea asa de bune...ca ale tale! asa ca mã servesc si eu, pup:)

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 14 februarie 2012

      In copilarie...erau favoritele mele :) si acum imi plac tare mult dar nu ma incumet sa le mananc prea des:) caloriilor, bata-le vina !!! Dar au fost, sant si vor ramane foarte bune ! pupici

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 14 februarie 2012

      Desi imi place foarte mult nu ma incumet sa o fac... Poftesc la pozele tale! Pup

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

42 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 6 oua
  • 200 gr. zahar
  • 30 ml. apa
  • 30 ml. ulei
  • 20 gr. cacao
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • zeama de lamaie
  • Pentru crema
  • 200gr. zahar pudra
  • 250 g unt
  • 100 g ciocolata neagra(75%cacao)
  • 75 ml frisca lichida
  • 1 fiola esenta rom
  • Pentru sirop
  • 150 ml apa
  • 75 g zahar
  • 2 lingurite de Nesscaffe
  • Pentru glazura
  • 100 g ciocolata neagra
  • 50 ml frisca
  • 50 g unt
  • Pentru decor
  • 70 ml frisca
  • culoare naturala pentru frisca pentru decor

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Mihaela11

Bomboane Raffaello 1

Alunele nesarate se prajesc intr-o tigaie antiaderenta . Se amesteca untul, zaharul, laptele praf

3 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

Bomboane Raffaello 2

Alunele de padure nesarate se prajesc intr-o tigaie antiaderenta. Amestecam nuca de cocos cu laptele

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Somon la cuptor cu garnitura de sos de lamaie cu capere

Fileul de somon se aseaza intr-un vas termorezistent pentru cuptor tapetat cu hartie de pergament

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

valentina ionita (Chef de cuisine)

Excelenta si complexă din toate punctele de vedere...



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura pandispan cu caise

Prajitura pandispan cu caise

Se spală fructele, se taie în jumătăţi şi sâmburii se înlătură. În tava în care facem prăjitura,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Amandina Unicata

Amandina Unicata

Blat: Incepem prin a separa oule. Pentru blat, avem nevoie de 7 oua. Din celelalte trei, vom folosi galbenusurile la crema, iar albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri