festivalul blogurilor gustoase

autor:

Mihaela11

» » Prajituri

Prajitura Amandina

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 februarie 2012
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Blatul


Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana se intaresc .


Galbenusurile se freaca cu apa si uleiul si se adauga la albusuri.


Se amesteca cu lingura de jos in sus.


Treptat se adauga faina si cacao, cernute si la sfarsit praful de copt stins cu zeama de lamaie. amesteca pana se omogenizeaza compozitia.


Se pune intr-o tava cu dimensiuneile de 24/34 cm, tapetata cu hartie de copt .


Se la cuptorul preincalzit la 160 de grade si se coace 30-35 minute


.Dupa ce se raceste blatul se taie in 2.


Crema


Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra pana devine cremos.


Ciocolata cu 2 linguri de lapte se topeste in cuptorul cu microunde la MediumHigh 1 minut si se adauga la crema de unt. omogenizare se adauga frisca lichida si esenta de rom.


Se da la rece pana se raceste blatul.


Siropul


Se amesteca ingredientele intr-un ibric si se fierb pana se dizolva zaharul.


Se lasa sa se raceasca.


Se insiropeaza blatul racit si se pune crema la mijloc.


Se mai lasa la frigider 1 ora.


Se portioneaza in patratele de dimensiunile dorite, care se departeaza putin unele de altele pentru a putea glazura sa patrunde printre ele.


Glazura


Se rupe ciocolata si se amesteca cu frisca lichida si untul intr-un ibric de cafea mai mare si se tine pe foc pana se omogenizeaza.


Se toarna glazura astfel obtinuta individual pe fiecare bucata de prajitura.


Se decoreaza cu frisca dupa imaginatie


Pofta buna!

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina Cocora , 18 ianuarie 2014

    Fina reteta! O sa o incerc.

  • Fara foto

    Carmen Barabas , 29 noiembrie 2013

    mori transmiti daca ai reusit facem si noi :*

  • Fara foto

    Marika Zsizsik , 28 noiembrie 2013

    sper sa-mi reuseasca

    • Fara foto

      Mio Pop , 22 octombrie 2013

      Buna dimineata dulce Hanan,o zi plina de caldura sufleteasca si binecuvantata sufletel mierat <3 :-*

    • Fara foto

      Eliin Fatima , 22 octombrie 2013

      mmmmmmm buna dimineata

    • Fara foto

      Mihaela Sallam , 22 octombrie 2013

      La mine nu-i prea buna ca am o durere ingrozitoare e cap...Se poate de la oboseala,asa ca pana se trezesc piticii mai trag un pui de somn :)))O zi buna tuturor!!!

    • Fara foto

      Mihaela Sallam , 22 octombrie 2013

      Buna dimineata!

    • Fara foto

      Hanan Paula , 22 octombrie 2013

      Bună dimineața! Im

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 iulie 2012

      Excelenta si complexă din toate punctele de vedere...

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 20 februarie 2012

      Arata tare bine, si este greu de facut. O salvez in cazul in care ma incumet sa o fac. As manca facuta de cineva si apoi sa o incerc eu, daca-mi place...

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 16 februarie 2012

      N-am facut niciodata Amandina.Cu toate ca-mi placea.Si cred ca inca-mi place.Imi place ciocolata amara sau amaruie. Cam asa,cum ai facut tu glazura,o fac,pt.Brownies.Dar,eu,nu pun unt. Acum,am revazut reteta:http://www.gustos.ro/retete-culinare/brownies-1.html Nu-mi amintesc,de ce n-am pus poze.De obicei,fac Brownies,vara si o servesc alaturi de inghetata. Reteta asta,Mihaela,e usor de facut.Asa ca ma incumet,sa o fac.Dar,inca,nu stiu cind. Felicitari,draga mea!

    • Alexanca

      Alexanca (Chef de cuisine) , 15 februarie 2012

      Ce bunatate!!*****

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 15 februarie 2012

      Cand eram copil, imi amintesc cum intram in cofetarie si mancam amandina alaturi de un brifcor. Ce bun era! Felicitari pentru reteta!*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 februarie 2012

      Îmi aduc aminte de România...aveam o cofetãrie preferatã unde le fãcea asa de bune...ca ale tale! asa ca mã servesc si eu, pup:)

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 14 februarie 2012

      In copilarie...erau favoritele mele :) si acum imi plac tare mult dar nu ma incumet sa le mananc prea des:) caloriilor, bata-le vina !!! Dar au fost, sant si vor ramane foarte bune ! pupici

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 14 februarie 2012

      Desi imi place foarte mult nu ma incumet sa o fac... Poftesc la pozele tale! Pup

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

36 voturi

Ingrediente

  • Am gasit pe bucataras aceasta reteta de amandine:
  • http://www.bucataras.ro/retete/amandine-ii-12941.html
  • Este extraordinar de fina si pufoasa.Singura modificare: am facut putin mai mult sirop deoarece noua ne place prajitura mai insiropata.
  • Multumesc Bitza!
  • Avem nevoie de:
  • Pentru blat
  • •6 oua
  • •200 gr. zahar
  • •30 ml. apa
  • •30 ml. ulei
  • •20 gr. cacao
  • •150 g faina
  • •1 lingurita praf de copt
  • •zeama de lamaie
  • Pentru crema
  • • 200gr. zahar pudra
  • • 250 g unt
  • • 100 g ciocolata neagra(75%cacao)
  • • 75 ml frisca lichida
  • • 1 fiola esenta rom
  • Pentru sirop
  • • 150 ml apa
  • • 75 g zahar
  • • 2 lingurite de Nesscaffe
  • Pentru glazura
  • • 100 g ciocolata neagra
  • • 50 ml frisca
  • • 50 g unt
  • Pentru decor
  • • 70 ml frisca
  • • culoare naturala pentru frisca pentru decor

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Mihaela11

Curcan la cuptor

Friptura de curcan Curcanul daca este congelat trebuie dezghetat lent in frigider si nu la temperatura

4 voturi    4 comentarii
4h 30 min
Retete de Pasti

"Um Ali" 2

Painea se rupe in bucati de cca 3-4 cm si se aseaza in vasul termorezistent. Se presara cu stafidele,fulgii

4 voturi    6 comentarii
40 min
Budinci

"Aish Saraya"( "Eish Saraya")

“Aish Saraya” ( sau “Eish Saraya”) este un desert specific tarilor arabe; originea si numele

7 voturi    3 comentarii
45 min
Prajituri

Cristina Cocora

Fina reteta! O sa o incerc.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Placinta cu mere si dulceata de gutui

Placinta cu mere si dulceata de gutui

Pentru aluat, mixam zaharul cu uleiul pana se dilueaza zaharul, apoi adaugam apa minerala, garantul pentru aluaturi dospite si incepem

5 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura insiropata cu gris

Prajitura insiropata cu gris

Mai intai vom pregati siropul; punem apa, zaharul si coaja rasa de la lamaie, intr-un ibric si punem pe foc. Cand incepe sa fiarba,adaugam

10 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Prajituri