autor:

Catalina

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu lapte

Autor: Catalina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 octombrie 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Catalina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 octombrie 2010

Ingrediente
O foaie de placinta sau foetaj, 1 l lapte, 200 g zahar (eu am pus doar 120 g si a fost suficient de dulce), 5 oua, 250 ml smantana, esenta de vanilie (sau alta aroma), 100 g faina sau amidon de porumb.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

16 voturi

Mod de preparare

Se unge o tava rotunda (diametrul de circa 24-26 cm) cu unt si se pune foaia de placinta.


Se pune aprox. 900 ml din lapte cu 100 g zahar la fiert.


Se bat ouale cu restul de rahar, se adauga faina cernuta apoi laptele ramas (100 ml).


Se adauga laptele fierbine putin cate putin dupa care se pune totul pe foc amestecand continuu pana devine o crema groasa.


Se stinge focul, se lasa sa se raceasca putin dupa care se adauga smantana si vanilia (eu am pus si niste ciocolata).


Se toarna amestecul in tava si se da la cuptor pentru cel putin o ora la foc potrivit.


Se lasa sa se raceasca apoi se pune in frigider.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ia , 05 noiembrie 2014

    Buna! Ce fel de smantana trebuie sa fie? Merci!

  • anaandronel

    anaandronel (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2010

    Un deliciu,sa te lingi pe gurita nu alta,sigur am sa o incerc!:)

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2010

    Foarte frumos arata,si sigur este si buna.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

16 voturi

Ingrediente

  • O foaie de placinta sau foetaj
  • 1 l lapte
  • 200 g zahar (eu am pus doar 120 g si a fost suficient de dulce)
  • 5 oua
  • 250 ml smantana
  • esenta de vanilie (sau alta aroma)
  • 100 g faina sau amidon de porumb.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Catalina

Piersici de post

Se amesteca apa cu zaharul, uleiul, amoniacul stins in otet, sarea, dupa care se adauga faina, esenta

12 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Budinca cu capsuni

Intr-un vas se pun galbenusurile, oul intreg, 50g zahar si se amesteca cu mixerul pana devine ca

16 voturi    13 comentarii
20 min
Budinci

Prajitura cu pere si gris

Se pun stafidele la inmuiat pentru cel putin 30 minute. Se pune la fiert laptele cu zaharul si putina

24 voturi    9 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Ia

Buna! Ce fel de smantana trebuie sa fie? Merci!



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura pandispan cu caise

Prajitura pandispan cu caise

Se spală fructele, se taie în jumătăţi şi sâmburii se înlătură. În tava în care facem prăjitura,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Amandina Unicata

Amandina Unicata

Blat: Incepem prin a separa oule. Pentru blat, avem nevoie de 7 oua. Din celelalte trei, vom folosi galbenusurile la crema, iar albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri