autor:

Georgiana Cosac

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu mac

Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 februarie 2008
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 februarie 2008

Ingrediente
Pentru blat: 8 albusuri, 300 g zahar, 50 g mac, 50 g nuca de cocos, 7 linguri faina, , Pentru crema: 8 galbenusuri, 500 ml lapte, un plic budinca vanilie Dr. Oetker, 1 pachet margarina, 5-6 linguri zahar, , Glazura: 12 linguri zahar, 3 linguri cacao, 6 linguri apa, 2 nuci margarina, , Alte ingrediente: cam 3 pachete de biscuiti de vanilie Picnic

Dificultate: Medie Timp: 1h

214 voturi

Mod de preparare

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul, macul, nuca de cocos si faina amestecand usor cu lingura.


Se toarna in tava tapetata cu ulei si faina dupa care se lasa la cuptor pana se coace.


Crema: Laptele se amesteca cu galbenusurile, zaharul si praful de budinca.


Se fierb pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.


Se ia de pe foc dupa care se incorporeaza margarina.


Dupa ce s-au racit atat crema cat si blatul, se intinde crema in strat uniform pe blat, apoi se aseaza unul langa celalalt biscuitii.


Glazura: Zaharul, apa si cacaua se fierb pe foc mic pana se topeste zaharul.


Se ia de pe foc, se incorporeaza nuca de margarina.


Se mai lasa un minut sa se mai racoreasca apoi se intinde peste biscuiti.


Prajitura se tine la frigider cateva ore inainte de a fi consumata.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Buzu Creola

    Buzu Creola (Chef de cuisine):

    Cred ca am inebunit. Atat de mult imi place aceasta prajitura ca in ultimile 2 saptamani am preparat-o de 3 ori. Am folosit chiar reteta dubla fiinca am tava maricica. Felicitari!!! A devenit prajitura mea favorita.

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Balint Aurora Balint Cristian , 13 mai 2014

    superba

  • Fara foto

    Alynn Alynn , 01 februarie 2014

    eu am facuto si are un gust foarte foarte buna s-a o faceti si voi ???

  • Fara foto

    Flory Ungureanu , 16 ianuarie 2014

    cred ca e minunata, am s-o fac si eu. multumesc pentru sfat

    • Fara foto

      Sabina Saracin , 09 ianuarie 2014

      superba

    • Fara foto

      Prichindel Camelia , 22 decembrie 2013

      super buna

    • Fara foto

      alina , 11 iulie 2010

      este o prajitura f bona adik mie una imi plc

    • Buzu Creola

      Buzu Creola (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

      Pentru a fi perfecta eu mai adaug 500 ml lapte(deci in total 1 l lapte) deoarece numai pentru budinca este suficient 500ml lapte (ca in reteta).Fiinca prefer macul pun 200gr( nu doar 50),iar blatul nu se strica. La glazura pun doar mai multa cacao. Acestea sunt singurele imbunatatiri.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Foarte buna, felicitari !

    • Fara foto

      cristina , 12 decembrie 2009

      este buna eu am facut-o mai demult

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2009

      Arata foarte bine si cred ca este delicioasa.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2009

      Arata foarte bine si cred ca este delicioasa.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2009

      Cred ca e tare gustoasa!

    • Fara foto

      maria mihalache , 28 noiembrie 2009

      Arate tare bine si cred ca este delicioasa..............

    • Fara foto

      Elian , 08 septembrie 2009

      Am faut-o de 20 de ori cel putin si mi-a iesit la fel de bine de fiecare data. Imi place asa de mult incat intr-o saptamana (oarecare nu sarbatoare sau asa ceva) am facut-o de 3 ori. Merita incercata!

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      E foarte buna! Si eu o fac de sarbatori in special!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

214 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat: 8 albusuri
  • 300 g zahar
  • 50 g mac
  • 50 g nuca de cocos
  • 7 linguri faina
  • Pentru crema: 8 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • un plic budinca vanilie Dr. Oetker
  • 1 pachet margarina
  • 5-6 linguri zahar
  • Glazura: 12 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri apa
  • 2 nuci margarina
  • Alte ingrediente: cam 3 pachete de biscuiti de vanilie Picnic

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Georgiana Cosac

Placinta clasica cu mere

Umplutura: Se curata merele de coaja, se rad pe razatoarea mare si se pun intr-o craticioara. Se

11 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Tort cu crema de zahar ars

Crema de zahar ars: Intr-o cratita se caramelizeaza cele 150 g zahar. Dupa ce a prins culoarea dorita

45 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Torturi

Amandine

Aceasta reteta este copiata de pe Blogul lui Haplea. Facem blatul. Separam albusurile de galbenusuri.

30 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

alina

este o prajitura f bona adik mie una imi plc



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajiturele pentru copii

Prajiturele pentru copii

1.Se incalzeste cuptorul la 180°C.Se tapeteaza o tava de 12 briose cu cupe de hartie pentru copt. 2.Se bat albusurile spuma.Se

16 voturi    12 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu trei blaturi si crema de lamaie

Prajitura cu trei blaturi si crema de lamaie

Incepem prepararea blatului 1 :mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul praf, tot odata si mixam din nou pina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri