Sarmalute in foi de vita de post

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
medie
Sarmalute in foi de vita de post

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1/2kg foi de vita( de preferinta fruzele de la strugurii negrii sunt mai fragede)
  • -2 pahare orez
  • -1 ceapa medie
  • -1 mana de fruze de patrunjel verde
  • -1 mana de frunze de menta verde
  • -condimente mixte macinate( all spice, piper, cuisoare,scortisoara,ghimbir,cardamom)
  • -1 nucsoara
  • -3-4 rosii de marime medie
  • -1 lamaie
  • -2 lingurite sare
  • -3 linguri ulei de masline
  • -2 lingurite 10 Legume DeliK’at

Mod de preparare

Frunzele de vita se oparesc, apoi se scot pe un platou.

Orezul se opareste , apoi se spala bine si se pune intr-un bol.

Ceapa se taie marunt si se pune intr-o tigaie antiaderenta cu uleiul de masline si se prajeste putin pana ia culoare aurie.

Se adauga orezul si se mai lasa 2-3 minute, doar sa fie patruns de aroma uleiului de masline.

Rosia, frunzele de menta si de patrunjel se taie marunt si se adauga la orez.

Se adauga condimentele mixte, o lingurita de sare, o nucsoara rasa si o lingurita de 10 Legume DeliK’at.

Intr-o cratita antiaderenta se aseaza cateva frunze de vita, apoi un strat de felii de rosii.Se presara cu o lingurita de 10 Legume DeliK’at.

Se pune putin din compozitia de orez pe fiecare frunza de vita si se ruleaza, apoi se aseaza in mod concentric pe stratul de rosii feliate.

Deasupra sarmalutelor se aseaza un strat de rosii feliate, cateva felii de lamaie si se sareaza.

Se acopera cu un nou strat de frunze de vita si se toarna apa fierbinte , atat cat sa depaseasca sarmalutele cu 1 cm.

Se pune peste sarmalute o farfurie intinsa intoarsa, pentru ca atunci cand incep sa fiarba sa nu se desfaca.

Cand incep sa fiarbe sarmalutele se reduce focul si se fierb 45 de minute.

Se rastoarna pe un platou si se servesc calde .

Pofta buna!

Se poate consuma in zilele de post cu dezlegare la ulei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise