Delicii din Indonezia - Creveti cu muguri de bambus in crema de nuca de cocos

In Indonezia aproape cu orice ocazie are loc o masa festiva, asa numitul „Selamatan”, unde se ureaza reciproc sanatate si noroc. Ocaziile sunt numeroase: de la un vis bun, pana la un nou loc de munca, pana la botez sau zi de nastere. Bucataria indoneziana este puternic influentata de cea din India si China. Cea mai iubita carne este cea de pui, mai ales gatita ca Saté – cel mai iubit preparat cu sosuri pe baza de alune si chili.

Delicii din Indonezia - Creveti cu muguri de bambus in crema de nuca de cocos

In toate tarile asiatice orezul este un aliment de baza important, de asemenea si in Indonezia. Orezul a venit acum 2.000 de ani in Indonezia. Exista nenumarate tipuri de orez, care se diferentiaza atat prin tipul bobului cat si prin gust. O prima impartire are fi: orez cu bob lung si orez cu bob rotund. Orezul cu bob rotund se foloseste la Sushi si la Risotto.

Un sortiment special este orezul Sushi, un orez cu bob rotund din Japonia care se lipeste foarte bine. La sortimentele cu bob lung, gurmanzii deosebesc intre orez Basmati, orez parfumat si orez iasomie. Orezul Wok este un sortiment nobil de orez basmatic. Este cu bob lung, nu se lipeste cand este gatit si gustul fin aromat se potriveste foarte bine la preparatele condimentate din bucataria indoneziana.

Va prezentam in continuare o reteta delicioasa din bucataria indoneziana:

Creveti cu muguri de bambus in crema de nuca de cocos

Timp de pregatire: 5 minute

Timp de gatire: 20 minute

Ingrediente Shan’shi:

1 cana de orez wok Shan’shi

100g muguri de bambus Shan’shi

1 lingura condiment pentru wok Shan’shi

200ml lapte de cocos Shan’shi

Alte ingrediente:

2 cani de apa

1 catel de usturoi

250g creveti

2 linguri ulei wok

1 lingura sos soia

Pregatire:

Se fierbe orezul intr-o oala acoperita la foc mic 10-15 minute. Se curata usturoiul si se toaca marunt.

Se incalzeste uleiul in wok, se prajesc crevetii si mugurii de bambus, se adauga usturoiul, sosul de soia si condimentul pentru wok.

Se adauga lapte de cocos si se lasa 5 minute la gatit.

Sfat Shan’shi:

In loc de creveti se poate gati si carne de pui. In loc de muguri de bambus se potriveste si paprica, pastai de mazare, zucchini sau champignons.

Pentru mai multe detalii despre produse si retete, intrati pe www.shan-shi.ro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise