Invata sa pregatesti cele mai haioase briose de Craciun: Reni dulci

  Craciunul se apropie cu repeziciune, iar cei dragi merita sa gaseasca cele mai frumoase cadouri sub brad si cele mai bune preparate in farfurii. Tocmai de aceea, astazi dorim sa va aratam cat de simplu se face cel mai haios desert de Craciun pe care l-am vazut, un desert care va smulge cate un zambet atat de pe fetele copiilor, cat si ale adultilor.  

Invata sa pregatesti cele mai haioase briose de Craciun: Reni dulci

Reteta briose:

250 gr faina
75 gr cacao
300 gr zahar
3 oua
170 gr unt moale
1 lingurita sare
10 gr praf de copt
60 ml apa clocotita
Glazura ciocolata:

225 gr unt
42 gr cacao
2 linguri lapte
125 gr zahar pudra
Pentru decor:
bomboane pentru decor ochi si nas
biscuiti pentru botul renilor
covrigei pentru coarne
Intructiuni de prepararebriose:

1. Cacaua se amesteca cu apa clocotita si se lasa sa se raceasca.

2. Untul moale se mixeaza cu zaharul pana rezulta o compozitie cremoasa, iar zaharul s-a topit.

3. Adaugam peste compozitie de unt si ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare.

4. Faina se amesteca cu sarea si praful de copt.

5. Faina se adauga peste compozitia de oua si unt, dupa care adaugam si cacaua amestecata cu apa si racita.

6. Omogenizam compozitia si punem in formele speciale 3/4 compozitie.

7. Se lasa la cuptor 15-20 minute la temperatura medie.

8. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Instructiuni de preparare glazura:

1.Mixati untul pana devine cremos, dupa care adaugati pudra de cacao, zaharul pudra si laptele.

2. Mixati in continuare pana cand obtineti o crema densa si consistenta.

3. Plasati in partea de jos biscuiti rotunzi pe post de bot pentru reni. Pe biscuite, asezati cate o bomboana (nasul renilor). Aveti grija sa puneti si o bomboana rosie deoparte, pentru nasul lui Rudolph.

4. Asezati covrigeii in partea superioara a prajiturelelor, astfel incat sa semene cu coarnele renilor.

5. Fixati si ochii si desertul nostru haios este gata! :-)

Sursa foto: www.yourcupofcake.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise