Tot ce trebuie sa stii despre Ghidul Michelin

Ghidul Michelin isi are originea inca de la inceputul anilor 1900;  initial, scopul sau era sa ajute automobilistii ce calatoreau prin Franta sa isi gaseasca mai usor cazare, restaurante si benzinarii.   Acordarea stelelor a inceput in anii '20, iar ghidul fusese initial conceput doar pentru Franta; insa cu timpul, l-au preluat si alte tari europene. In Romania, nu exista inca un ghid rosu, ceea ce face imposibila notarea cu stele Michelin. 

Tot ce trebuie sa stii despre Ghidul Michelin

Stelele se acorda in urma unor inspectii regulate si anonime; cei care le realizeaza sunt inspectorii specializati, iar compania are o politica foarte stricta legata de identitatea lor. Acestora nu le este permis sa spuna nici macar apropiatilor cu ce se ocupa. In urma inspectiei, este trimis un raport pentru fiecare restaurant catre Paris, unde isi are compania sediul central. Aici se decide acordarea stelelor. Daca un restaurant nu se ridica la nivelul asteptarilor, acesta nu primeste nicio stea; dar nu primeste recenzii negative.
Se pot acorda de la una la trei stele, semnificatia lor fiind urmatoarea: restaurantele notate cu o stea sunt considerate a fi restaurante bune, pe care trebuie sa le vizitezi daca esti in zona lor; cele notate cu doua stele sunt restaurante pentru care merita sa ocolesti pentru a le vizita, iar vedetele, restaurantele notate cu trei stele sunt cele pentru care merita sa calatoresti.

Franta este prima tara in ceea ce priveste restaurantele notate cu 3 stele, aici fiind 26 dintr-un total de 81 de restaurante din intreaga lume. Pe de alta parte, Tokyo este orasul care a cumulat cele mai multe stele Michelin.
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise