Tot ce trebuie sa stii despre Ghidul Michelin

Ghidul Michelin isi are originea inca de la inceputul anilor 1900;  initial, scopul sau era sa ajute automobilistii ce calatoreau prin Franta sa isi gaseasca mai usor cazare, restaurante si benzinarii.   Acordarea stelelor a inceput in anii '20, iar ghidul fusese initial conceput doar pentru Franta; insa cu timpul, l-au preluat si alte tari europene. In Romania, nu exista inca un ghid rosu, ceea ce face imposibila notarea cu stele Michelin. 

Tot ce trebuie sa stii despre Ghidul Michelin

Stelele se acorda in urma unor inspectii regulate si anonime; cei care le realizeaza sunt inspectorii specializati, iar compania are o politica foarte stricta legata de identitatea lor. Acestora nu le este permis sa spuna nici macar apropiatilor cu ce se ocupa. In urma inspectiei, este trimis un raport pentru fiecare restaurant catre Paris, unde isi are compania sediul central. Aici se decide acordarea stelelor. Daca un restaurant nu se ridica la nivelul asteptarilor, acesta nu primeste nicio stea; dar nu primeste recenzii negative.
Se pot acorda de la una la trei stele, semnificatia lor fiind urmatoarea: restaurantele notate cu o stea sunt considerate a fi restaurante bune, pe care trebuie sa le vizitezi daca esti in zona lor; cele notate cu doua stele sunt restaurante pentru care merita sa ocolesti pentru a le vizita, iar vedetele, restaurantele notate cu trei stele sunt cele pentru care merita sa calatoresti.

Franta este prima tara in ceea ce priveste restaurantele notate cu 3 stele, aici fiind 26 dintr-un total de 81 de restaurante din intreaga lume. Pe de alta parte, Tokyo este orasul care a cumulat cele mai multe stele Michelin.
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise