Faimoasa reteta de Ratatouille

Acest fel de mancare atat de delicios, Ratatouille, este faimos in intreaga lume si are “rude” la fel de gustoase prin intreaga zona meditereaneana. Chiar daca multi oameni sustin ca Ratatouille este un fel de mancare tipic din Provence, Franta, el nu apare in lista de 1.123 de retete din cartea de bucate a lui J.B. Reboul, de la sfarsitul secolului al 19-lea, “La cuisiniere Provencale”. De fapt, Ratatouille este o reteta destul de moderna, una care nu ar fi putut fi facuta inainte ca rosiile sa vina in Europa din Lumea Noua. De fapt, autorul Marimar Torres sustine ca Ratatouille are o legatura cu “samfaina”, un fel de tocana cu legume prajite, din Catalonia, datand din vremurile in care Provence era legata politic de Catalonia si Aragon.

Faimoasa reteta de Ratatouille

In orice caz, in toata zona mediteraneana, cand un tip de bucatarie incearca sa descrie propriul tip de tocanita, i se spune “ratatouille”.

Sunt multe feluri in care putem pregati Ratatouille si este un fel de mancare foarte popular in intreaga lume. Iata o reteta de Ratatouille.

Ingrediente:

500 g vinete, 500 g dovlecei, 500 g ardei gras (rosu, verde, galben), 3 linguri ulei. Pentru sos: 3 linguri ulei, 4 cepe tocate, 1 kg rosii oparite si curatate de pielita, 4 catei de usturoi (zdrobiti), sare, piper, o foaie de dafin, nucsoara, patrunjel verde tocat.

Mod de preparare:

Se taie vinetele si dovleceii (cu coaja) cuburi mai mari, iar ardeii - fasii. Se calesc toate - pe rand - intr-o tigaie, dupa care se pun intr-o cratita si se amesteca.

Sosul: Se pune la-ncins uleiul si se rumeneste ceapa. Se adauga rosiile taiate, nucsoara, usturoiul, foaia de dafin, sarea si piperul.

Se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se introduc vinetele, dovleceii si ardeii, se presara deasupra patrunjelul tocat si se serveste imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Bastonase de dovlecei in aluat crocant. Reteta de dovlecei tempura

Bastonase de dovlecei in aluat crocant. Reteta de dovlecei tempura

Descopera cum sa pregatesti bastonase delicioase de dovlecei tempura, crocante si savuroase. Reteta simpla, cu ingrediente...

Bastonase de dovlecei in aluat crocant. Reteta de dovlecei tempura
Varza verde cu pulpa de porc

Varza verde cu pulpa de porc

Varza verde cu pulpa de porc
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise