Agentia de marketing si PR MSLGROUP a realizat un infografic in care ne prezinta cateva predictii privind trendurile culinare care vor lua amploare in anul 2015.

Acesta ne arata pe ce vor cheltui consumatorii mai mult sau mai putin in acest an, pe ce se vor axa producatorii si care sunt trendurile.
Asadar, iata care sunt predictiile pentru anul 2015:
 
Trenduri tehnologice:
 
1. De la ferma in farfurie
 
Consumatorii vor avea in acest an posibilitatea sa urmareasca traseul pe care l-au urmat produsele pe care le au in farfurie. Una dintre metodele prin care vor face acest lucru este inserarea codurilor QR.
 
2. Impartasirea preparatelor gatite
 
Anul acesta numarul bucatarilor amatori care vor organiza pentru persoane necunoscute mese delicioasecu specific local  va creste considerabil. 

Trenduri legate de ingrediente:
 
3. Nebunia ardeiului 
 
Ardeiul a fost din cele mai vechi timpuri un ingredient cheie in bucatariile din toata lumea. Asa va fi si anul acesta, asa ca asteptati-va sa il intalniti peste tot, chiar si in dulciuri!
 
4. Stridiile sunt la moda
 
La cuptor, pe gratar sau crude, cu unt sau sarate, stridiile sunt la moda in acest an. 
 
5. Noi arome pentru preparate
 
Puteti folosi un mix din nuci, ierburi si condimente pentru a da o savoare deosebita legumelor, pestelui sau carnii.
 
Trenduri legate de bauturi
 
6. Mied modern 
 
Anul acesta revine la moda bautura mied, intr-o varianta moderna. Miedul este o bautura din apa si miere fermentata.

7. Otetul revine in trend
 
Otetul vine intr-o varietate de arome si poate fi consumat in diferite cocktailuri, putand fi adaugat si in multe feluri de mancare.

Trenduri legate de bucatariile internationale
 
8. Mancarea birmaneza castiga teren
 
In acest an va fi la moda mancarea birmaneza, ale carei preparate sunt influentate din bucataria chineza, indiana si thailandeza.

Trenduri legate de gatit
 
9. Simplitatea de a gati in tigaia de fonta
 
Prajesti, coci, fierbi si inabusesti preparatele intr-o singura tigaie: cea de fonta. Aceasta este una dintre cele mai simple, ieftine si utile ustensile de bucatarie.

10. Imprimarea mancarurilor 3D 
 
In acest an, mancarurile preferate sunt gata sa realizate prin intermediul imprimantelor 3D. Industria imprimantelor 3D pentru mancare se va dezvolta in 2015.
 

Infographic - 2015 Food Fortune Telling


  • 1 comentariu
  • Fara foto
  • Fara foto

    silvia, 16 ianuarie 2015

    Mare noutate şi … tendinţă!!! „Miedul sau hidromelul este cea mai veche băutură fermentată, apărută cu mult înaintea celor din viţă de vie, cereale sau fructe.“ Pentru mai multe poveşti, istorie şi etimologie pe https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2014/09/06/miedul-bautura-zeilor-dacii-si-romanii/