Pregateste quiche la tine acasa

Desi quiche-ul este considerat un fel de mancare din bucataria franceza, el si-a avut originea in Germania, in regatul medieval Lothringen. Cuvantul “quiche” vine din cuvantul german “kuchen”, care inseamna “prajitura”.

Pregateste quiche la tine acasa

Reteta originala de Quiche Lorraine era o placinta cu o umplutura facuta dintr-o combinatie de smantana, oua si bacon afumat. Mai tarziu, la aceasta reteta a fost adaugata si branza. Daca alegi sa adaugi si ceapa, vei avea un Quiche Alsacienne. Aluatul initial era un simplu aluat de paine, dar si acest detaliu a evoluat, iar acum blatul de quiche este unul mai pufos, de patiserie.

Quiche-ul a devenit popular in Anglia candva dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial si in America, in anii '50. In zilele noastre, exista o mare varietate de retete de quiche, de la originalul Quiche Lorraine la altele, cu broccoli, ciuperci, sunca sau chiar fructe de mare. Quiche-ul poate fi servit ca aperitiv sau chiar ca fel de mancare principal, la cina.

Gustos.ro iti prezinta o reteta clasica de Quiche pe care o poti incerca acasa:

Quiche Lorraine

Aluat:

250 g faina,

125 g unt,

1 ou,

3 linguri de lapte,

sare,

pesmet

Umplutura:

2 cepe

150 g bacon

250 g cascaval

200 g smantana

5 oua

ulei

sare,

piper,

condimente

verdeata.

Amestecati faina, separat, cu putina sare, apoi adaugati bucatele de unt rece, oul si laptele. Framantati un aluat, pe care trebuie sa-l lasati la rece 30 de minute. Intre timp, caliti ceapa si baconul si radeti cascavalul pe razatoare. Intindeti aluatul intr-o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina. Lasati marginile ridicate, intepati aluatul cu furculita si presarati peste el pesmet. Peste acest aluat se pune cascavalul si, deasupra, amestecul de capa si bacon calite.

Intr-un castron, bateti smantana cu oua, sarea, piperul, verdeata si condimentele (la alegerea dumneavoastra), apoi turnati amestecul in forma de tarta.

Coaceti in cuptor aproximativ 40 de minute.

Ati incercat vreodata sa pregtiti Quiche Lorraine?

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei
Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise