Zece bucatari celebri ai momentului

Cand intra in bucatarie, creeaza adevarate opere de arta. In acelasi timp, au ajuns la un nivel atat de ridicat incat sunt recunoscuti de foarte multa lume, chiar si in afara bucatariilor pe care le coordoneaza. Fie ca ii vedem in show-urile proprii sau ca invitati speciali in cadrul concursurilor culinare, fie ca le-am rasfoit cartile sau ca visam sa ajungem intr-o buna zi la unul dintre restaurantele lor, acesti bucatari sunt adevarate modele cand vine vorba de arta culinara. Noi vi-i prezentam astazi pe zece dintre cei mai cunoscuti.

Zece bucatari celebri ai momentului

Gordon Ramsay este, fara doar si poate, cel mai popular bucatar din zilele noastre. Este recunoscut in intreaga lume pentru abilitatile sale intr-ale gatitului, dar si pentru temperamentul sau, care ne este familiar din show-urile "Hell's Kitchen" sau "Masterchef". La momentul de fata, restaurantul londonez care ii poarta numele a fost decorat cu trei stele Michelin. De asemenea, restaurantele "Gordon Ramsay au Trianon" (Paris) si "Gordon Ramsay at the London" (New York) au fiecare cate doua stele. In 2013 era singurul bucatar din Marea Britanie care ajunsese la un total de 10 stele Michelin.

Jamie Oliver este cunoscut pentru show-urile sale culinare in care se axeaza pe un stil de gatit cat mai natural. Se declara un luptator devotat impotriva mancarurilor procesate si a scris chiar si o carte pe aceasta tema. La momentul de fata detine doua lanturi de restaurante: "Fifteen" si "Jamie's Italian", deschise in orase din intreaga lume. Este recunoscut si pentru campaniile sale, dintre care amintim "Feed Me Better", prin care a tras un semnal de alarma pentru regandirea meselor de pranz din scolile din sudul Angliei.

Wolfgang Puck este originar din Austria si este unul dintre cei mai apreciati bucatari din zilele noastre. Are un accent adorabil, o personalitate bine definita si, pe deasupra, se misca de minune in bucatarie! Wolfgang este responsabilul cu mancarea la Gala Premiilor Oscar. Bucatarul austriac detine lantul de restaurante Spago. In 2008 si 2009, Spago Los Angeles a fost decorat cu doua stele Mihcelin de catre "Los Angeles Michelin Guide". Puck se declara fan infocat al macarons-ilor, iar signature dish-ul sau este pizza cu somon afumat si caviar.

Alain Ducasse este un nume sinonim cu bucataria frantuzeasca contemporana. Este cunoscut pentru stilul de gatit Provencal si este primul bucatar din lume care a avut deschise trei restaurante cu trei stele Michelin fiecare, in trei tari diferite. De-a lungul timpului, a strans 21 de stele Michelin. Ducasse a deschis si restaurantul Le Jules Verne, situat in incinta Turnului Eiffel din Paris. A ales sa fie cetatean monegasc pentru ca taxele din principatul Monaco sunt mai reduse.

Mario Batali este cunoscut pentru mancarurile sale italienesti, dar nu a visat dintotdeauna sa devina bucatar. A terminat Universitatea Rutgers si isi dorea sa se mute in Spania pentru a deveni bancher. Ulterior, a lucrat ca spalator de vase intr-un restaurant din New Jersey si a ajuns pizzar. Atunci si-a dat seama ca isi doreste sa faca cariera in bucatarie. A gatit trei ani intr-un oras dmic din Italia si si-a dezvoltat pasiunea pentru bucatarie. Acum, este unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din lume si detine lantul de restaurante Babbo, a carui locatie din New York a fost premiata cu o stea Michelin.

Emeril Lagasse a inceput sa se familiarizeze cu bucataria intr-o patiserie portugheza din New England, iar la doar 23 de ani a devenit bucatarul restaurantului "Commander's Palace" din New Orleans. Primul restaurant l-a deschis in 1990, iar doi ani mai tarziu a semnat un contract cu canalul de televiziune Food Network. Astazi, are deschise numeroase restaurante, carti de bucate, show-uri TV si chiar o fundatie de caritate care-i poarta numele.

Anthony Bourdain este celebru pentru show-urile sale in care strabate lumea in lung si in lat in cautarea celor mai delicioase mancaruri. Dar mai mult decat atat, americanul cu origini frantuzesti este si un bucatar desavarsit. Desi nu are propriul restaurant, Bourdain a coordonat bucataria de la Braserrie Les Halles din New York. In cartile sale a marturisit ca a descoperit pasiunea pentru mancare intr-o vacanta in Franta, cand a gustat prima stridie, chiar pe barca unui pescar.

Paula Deen este una dintre cele mai de succes femei din bucataria americana. Initial, Paula si-a deschis o firma de catering, iar de livrari se ocupau fii ei. Aceasta mica afacere s-a dezvoltat, iar americanca a pus bazele primului restaurant. Se intampla in 1996. Ulterior, a fost invitata la una dintre emisiunile lui Oprah si a inceput sa scrie carti. La activ, Paula Deen trei restaurante, a scris 14 carti si a avut trei emisiuni culinare pana in 2013.

Rachel Ray este autoarea a mai bine de 20 de carti de bucatarie si este celebra pentru show-ul culinar "30 Minute Meals" (Mese de 30 de minute). Provine dintr-o familie care a detinut patru restaurante in statul Massachussets si a fost managerul pubului Mister Brown din cadrul resortului The Sagamore.

Heston Blumenthal este unul dintre ceii mai cunoscuti bucatari englezi ai momentului. Militeaza pentru importanta stiintei in bucatarie si este un pionier al gatitului multisenzorial si al bucatariei moleculare. Detine patru restaurante la momentul de fata: The Fat Duck (trei stele Michelin), Dinner (doua stele Michelin), The Hinds Head (o stea Michelin) si The Crown at Bray. The Fat Duck a fost numit in 2006 cel mai bun restaurant din lume. Printre tehnciile sale preferate se numara folosirea nitrogenului lichid in gatire, cu rolul de a dispersa diferite arome.

Surse foto (Flickr)::

gordonramsaysubmissions

Scandic hotels

Gayot

Mister-H

Victor Affaro

nycwffsponsors

The Drake Hotel

Thom Sheridan

Brad Schmitt

Baljinder Gill

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise