4 modalitati de a folosi tulpinile si radacinile legumelor

De cele mai multe ori, vedem tulpinile si radacinile legumelor mai mult ca pe niste obstacole ce ne impiedica sa ne bucuram de legume, decat ca pe niste posibile ingrediente. Iar asta este cat se poate de gresit, caci atat tulpinile, cat si radacinile sunt surse importante de nutrienti si au un gust grozav.  

4 modalitati de a folosi tulpinile si radacinile legumelor

Iata cum le poti folosi:

1. Pentru pregatirea salatelor

Acestea pot fi folosite cu succes la pregatirea salatelor, cu toate ca nu va vine usor sa credeti asta. De exemplu, tulpinile de broccoli sunt nemaipomenite pentru salate, putand fi folosite ca inlocuitor pentru varza de Bruxelles. Tot ce trebuie sa faceti este sa indepartati coaja exterioara, iar apoi sa le rupeti in bucati subtiri.Atat frunzele de broccoli, cat si cele de conopida pot fi adaugate in salate.

2. Pentru pregatirea sosurilor

Exista retete in care se folosesc cozile morcovului ca substitut pentru patrunjel. Trebuie sa luati in considerare insa ca acestea sunt mai amare decat patrunjelul. In unele retete de pesto se adauga cozile si miezul de morcov in locul busuiocului si a altor verdeturi.

3. Pentru conservare

Desi nu toata lumea tinde sa puna la murat orice leguma ii iese in cale, trebuie sa recunoastem ca este o solutie foarte practica pentru a stoca anumite parti ale legumelor pe care nu le folosim pe moment. De exemplu, putem mura tulpinile de broccoli sau coaja de pepene verde.

4. Pentru provizii

De obicei, atunci cand ne gandim sa folosim tulpinile, radacinile sau frunzele legumelor, primul lucru care ne vine in mine este sa le fierbem. Insa v-ati gandit vreodata sa le depozitati in congelator? Acestea pot fi usor maruntite si stocate in congelator pana la folosire.

Sursa articol: www.food52.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise