4 modalitati de a folosi tulpinile si radacinile legumelor

De cele mai multe ori, vedem tulpinile si radacinile legumelor mai mult ca pe niste obstacole ce ne impiedica sa ne bucuram de legume, decat ca pe niste posibile ingrediente. Iar asta este cat se poate de gresit, caci atat tulpinile, cat si radacinile sunt surse importante de nutrienti si au un gust grozav.  

4 modalitati de a folosi tulpinile si radacinile legumelor

Iata cum le poti folosi:

1. Pentru pregatirea salatelor

Acestea pot fi folosite cu succes la pregatirea salatelor, cu toate ca nu va vine usor sa credeti asta. De exemplu, tulpinile de broccoli sunt nemaipomenite pentru salate, putand fi folosite ca inlocuitor pentru varza de Bruxelles. Tot ce trebuie sa faceti este sa indepartati coaja exterioara, iar apoi sa le rupeti in bucati subtiri.Atat frunzele de broccoli, cat si cele de conopida pot fi adaugate in salate.

2. Pentru pregatirea sosurilor

Exista retete in care se folosesc cozile morcovului ca substitut pentru patrunjel. Trebuie sa luati in considerare insa ca acestea sunt mai amare decat patrunjelul. In unele retete de pesto se adauga cozile si miezul de morcov in locul busuiocului si a altor verdeturi.

3. Pentru conservare

Desi nu toata lumea tinde sa puna la murat orice leguma ii iese in cale, trebuie sa recunoastem ca este o solutie foarte practica pentru a stoca anumite parti ale legumelor pe care nu le folosim pe moment. De exemplu, putem mura tulpinile de broccoli sau coaja de pepene verde.

4. Pentru provizii

De obicei, atunci cand ne gandim sa folosim tulpinile, radacinile sau frunzele legumelor, primul lucru care ne vine in mine este sa le fierbem. Insa v-ati gandit vreodata sa le depozitati in congelator? Acestea pot fi usor maruntite si stocate in congelator pana la folosire.

Sursa articol: www.food52.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise