Fie ca le mancam simple, cu sare sau in combinatii mai complexe, ouale fac parte din dieta noastra. Sunt o alegere la indemana oricui pentru micul dejun, fiind foarte satioase si rapid de facut. Insa stim cu totii, ca uneori este destul de dificil sa fierbi oul perfect. Ba este prea moale cand tu il doresti ferm, ba este prea tare cand tu iti doresti exact opusul.
Dar nu este deloc greu sa fierbi de fiecare data oul dupa propriul tau plac. Trebuie sa tii cont doar de cateva mici aspecte:
1. Pune ouale intr-o cratita mai mica sau intr-un ibric si acopera-le cu apa rece.
2. Pune-le pe aragaz la foc mare.
3. Cand apa incepe sa fiarba bine (sa faca bule la suprafata), opriti focul si acoperiti ouale cu un capac.
4. In functie de cum doriti sa fie oul, mai moale sau mai ferm, lasati-l in apa calda:
- pentru ou moale: 4 minute;
-pentru un albus ferm cu interiorul zemos: 6 minute;
-pentru oua tari: 10 minute.
Mai jos vezi cum poti transforma un banal ou fiert intr-o inimioara simpatica:
Sursa articol: www.thekitchn.com

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii