5 greseli frecvente in pregatirea prajiturilor si cum le putem evita

Cu ciocolata, cu fructe sau cu alte arome ori ingediente, cu totii iubim prajiturile. Din pacate, insa, prajitura la care visam cu ochii deschisi nu a arata intotdeauna la final asa cum ne imaginam. Totusi, nu trebuie sa va descurajati. Ganditi-va ca si marilor chefi li s-a intamplat cel putin o data ca o prajitura sa nu iasa exact asa cum trebuia. Pentru a evita astfel de situatii este important sa cunoastem care sunt cele mai frecvente greseli in domeniul prepararii prajiturilor si bineinteles, cum le putem evita.  In acest scop am cules atat de la profesionistii din domeniu, cat si de la amatori in ale "prajituritului" cateva sfaturi utile: 

5 greseli frecvente in pregatirea prajiturilor si cum le putem evita

1. Prajitura s-a revarsat peste marginile tavii. Greseala care conduce la acest rezultat este folosirea unui recipient mult prea mic pentru compozitia prajiturii. Inainte de a alege tava de copt, trebuie sa tinem cont si de faptul ca in timpul coacerii, aluatul va mai creste.

2. Prajitura este coapta pe margini dar este nefacuta in interior. Aceasta situatie se poate datora unui cuptor mult prea inalt sau folosirii unei tavi mult prea mici.

3. Prajitura este plata si are bule de aer in partea superioara. Exista doua greseli care pot conduce la un asemenea rezultat: nu ai bagat in cuptor compozitia de indata de ai terminat-o sau se poate datora preincalzirii insuficiente a cuptorului inainte de coacerea prajiturii.

4. Centrul prajiturii este mai lasat decat restul. Sunt mai multe cauze posibile ale acestei situatii: fie se deschide usa cuptorului in timp ce prajitura se coace, fie se foloseste prea mult agent de crestere sau faptului ca aluatul nu este bagat in cuptor de indata ce este finalizat.

5. Marginile prajiturii sunt crocante sau arse. Pentru a evita acest fapt, trebuie sa acordam multa atentie urmatoarelor aspecte: sa nu folosim prea multa grasime in aluat, sa folosim o grasime potrivita pentru prajituri, cuptorul nu trebuie sa fie incins prea tare si nu in ultimul rand, sa nu uitam prajitura prea mult timp in cuptor.

Acestea sunt doar cateva dintre greselile pe care le putem face atunci cand pregatim o prajitura. Intr-un articol viitor vom prezenta si alte greseli si solutiile pentru acestea. Pana atunci, spor la "prajiturit"!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise