Cum sa pregatesti cei mai gustosi burgeri

In ultima perioada, deliciosii burgeri au "pasit" in lumina reflectoarelor si in farfuriile multora dintre noi. Tocmai din acest motiv, ne-am gandit sa va impartasim o reteta care va va garanta cei mai gustosi si suculenti burgeri.  

Cum sa pregatesti cei mai gustosi burgeri

Se spune ca secretul pentru un burger perfect este combinatia dintre grasime si carne. Aveti grija sa nu adaugati prea multa grasime, caci burgerii vor fi prea "grei" pentru stomac, si nici prea putina, caci burgerii vor deveni uscati si fara gust. Multi bucatari spun ca proportia perfecta este de 80% carne si 20% grasime.

Iata care sunt ingredientele de care aveti nevoie pentru burgeri:

350 gr carne curcan
2 linguri sos Worcestershire
1 oua batut usor
1 lingurita pudra usturoi
1 lingura melasa
1 lingurita sare
1/4 lingurita piper
4 felii branza
4 chifle

Metoda de preparare:

1. Adaugati intr-un bol incapator carnea tocata, oul, sosul Worcestershire, melasa, pudra de usturoi, sarea si piperul. Amestecati bine si formati 4 chiftele din compozitie.

2. Preincalziti grillul sau gratarul. Burgerii trebuie tinuti 6 minute pe fiecare parte pentru a fi bine facuti.

3. Dupa ce carnea s-a facut, puneti chiflele pe grill cu partea inferioara dedesubt si apasati usor pentru ca painea sa absorba sucul lasat de burgeri. Lasati chiflele pana capata o nuanta usor aurie.

4. Puneti carnea in chifle si adaugati condimentele care va sunt pe plac, precum ketchup, mustar, muraturi, rosii taiate, salata sau ceapa.

Sa aveti pofta!

Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise