Cum sa pregatesti cel mai inedit cadou culinar pentru Ziua Indragostitilor

  Am intrat deja in luna indragostitilor, una dintre cele mai iubite luni din an. Si chiar daca unii nu sarbatoresc Ziua Indragostitilor, cu siguranta, toata lumea sarbatoreste Dragobetele. Si ce cadou ar putea fi mai frumos pentru persoana draga decat o prajitura pe care sa o pregatesti cu propriile manute?  

Cum sa pregatesti cel mai inedit cadou culinar pentru Ziua Indragostitilor

Noi va invatam cum se faceti cel mai inedit si delicios cadou pentru persoana iubita! Iata ce va trebuie:
Pentru blatul colorat:

5 linguri faina
2 oua
3 linguri ulei
6 linguri zahar
1/2 lingurita praf de copt
1 praf sare
esenta de vanilie
colorant alimentar
Pentru blatul alb:

5 linguri faina
2 oua
3 linguri ulei
6 linguri zahar
1/2 lingurita praf de copt
1 praf sare
esenta de vanilie

Glazura vanilie:

70 gr zahar pudra
1/2 lingura lapte
1 lingura unt nesarat topit
1/4 lingurita vanilie
1 praf sare
Mod de preparare:

1. Preincalzim cuptorul si pregatim o tava de chec de aproximativ 22x12 cm, tapetand-o cu hartie de copt.

2. Pregatiti aluatul pentru blatul colorat: se bat albusurile spuma cu sarea si zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga peste albusuri. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga peste compozitia de oua impreuna cu vanilia. Se adauga si colorant pana obtineti coloarea dorita.

3. Se baga la cuptor la 180 grade Celsius pentru 20-25 minute.

4. Se lasa la racit cel putin 4 ore inainte de a decupa inimioarele.

5. Decupati inimioarele si asezati-le in mijlocul tavii, lipite una de cealalta, astfel incat sa se sustina si sa nu cada.

6. Pregatiti cel de-al doilea blat la fel ca cel anterior, dar fara sa adaugati colorant alimentar. Adaugati aluatul peste inimioare si dati la cuptor pentru 20-25 minute.

7. Intre timp, pregatiti glazura: intr-un bol mediu amestecati toate ingredientele pana obtineti o compozitie cremoasa. Puteti adauga mai mult zahar pudra daca vi se pare compozitia prea lichida si mai mult lapte daca vi se pare ca este prea tare.

8. Adaugati glazura peste prajitura coapta si racita.

Sursa articol si sursa foto: www.veryculinary.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise