Alba ca zapada

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g unt sau margarina;
  • 200 g faina;
  • 50 g (2 linguri) zahar pudra;
  • vanilie;
  • 1 praf de copt;
  • 3 galbenusuri batute spuma cu 120 g (4 linguri) zahar;
  • 3 albusuri batute spuma;
  • 15 nuci taiate;
  • marmelada sau gem de care aveti

Mod de preparare

Mod de preparare:

1. Se amesteca untul cu faina, zaharul, galbenusurile si praful de copt.

2. Se framanta aluatul si se introduce la frigider o jumatate de ora.

3. Albusurile batute spuma se amesteca cu nucile taiate.

4. Din aluatul gata preparat, se taie o bucata si se intinde o foaie de jumatate de centimetru grosime, dupa care se introduce la cuptor.

5. Cand este pe jumatate coapta, se scoate, se unge cu marmelada sau cu gem, se toarna deasupra albusurile cu nuci si se da la cuptor din nou.

6.Cand este gata, se taie in forma de patratele sau romburi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise