Alcazare

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Fursecul:
  • 6 albusuri, 300 g nuci macinate, 250 g zahar, 2 linguri de pesmet sau faina.
  • Pentru un aluat mai ferm dublati cantitatea de pesmet.
  • Crema: un pachet si jumatate de unt, 4 linguri de lapte, 200 g zahar, 3 linguri pline de cacao, 6 galbenusuri, o tableta de ciocolata peste 50% cacao, o ceasca mica de stafide macerate in rom.

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare, se amesteca cu zaharul pus treptat, se adauga nucile macinate si pesmetul.

Se pun cu lingurita gogosele din aceasta compozitie intr-o tava unsa cu unt sau margarina la distanta unele de altele.

Se coc 15-20 minute la foc moale spre potrivit.

Se face o crema din galbenusuri, zahar, cacao, unt si lapte care se pun pe foc mic sa dea cateva clocote pana se topeste zaharul. Se da deoparte continuand sa amestecati, apoi se adauga stafidele si ciocolata. Se continua amestecatul pana se mai raceste crema.

Dupa ce se raceste complet, se ung alcazarele si se lipesc cate doua.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise