Alivenci cu mărar

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g brânză de vaci,
  • 200 g smântănă,
  • 100 g unt,
  • 100 g făină,
  • 100 g mălai,
  • 4 ouă mari,
  • 1/2 linguriță sare,
  • 1 legătură mărar,
  • smântănă pentru servit.

Mod de preparare

Ungem o tavă cu unt - sau se pot folosi două tăvi de chec.

Separăm gălbenușurile de albușuri.

Într-un castron cernem făina.

Spălăm și tocăm mărunt mărarul.

Untul (la temperatura camerei) se freacă bine cu sarea.

Se adaugă gălbenușurile unul câte unul, amestecând bine după fiecare.

Adăugăm apoi brănza de vaci (trecută prin sită) și smântâna.

Amestecăm bine până la omogenizare.

Adăugăm făina și mălaiul și amestecăm ușor cu o lingură.

Presărăm mărarul și amestecăm ușor până s-a încorporat uniform.

Adăugăm albușurile bătute spumă și se amestecă cu o lingură ușor de sus în jos până la omogenizare.

Compoziția se pune în tavă și se dă la cuptor - preîncălzit la 180 grade C.

Se coace pentru 40-45 minute, până se rumenește frumos deasupra.

Se taie în bucăți mari și servește fierbinte cu smântână.

Poftă bună!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise