Alivenci de Iacobeni

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ulcica potrivita cu lapte (atit cit sa ude malaiul)
  • 1 strachina de malai
  • 1 ceasca de chisleag
  • 1 ceasca cu smintina
  • 1 caus de brinza dulce de vaci
  • 3 linguri de unt
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi de marar
  • 3-5 oua
  • 1 strachina de frunze stir bun

Mod de preparare

Ouale se bat,ceapa,mararul si stirul se toaca.Laptele se pune la fiert,va opari malaiul.Partea alba de la ceapa se rumeneste putin in unt.Se lasa malaiul sa se raceasca,apoi se amesteca restul:smintina,unt,chisleag,brinza dulce,oua,ceapa,marar si stir.Se unge o tava cu unt,se pune aluatul otova (sau se rotunjesc in palma placintele) si se da la cuptor incins,pina se rumeneste. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise