Aloo Matar(Cartofi cu mazare)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cartofi medii
  • 200 g mazare congelata
  • 1 ceapa medie tocata
  • 1 lingurita pasta de ghimbir(2 cm de radacina de ghimbir data pe razatoare)
  • 1 lingurita pasta de usturoi(3 catei de usturoi dati pe razatoare)
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita coriandru uscat macinat
  • 1/4 lingurita turmeric
  • 1/2 lingurita boia iute
  • 1 rosie tocata
  • 1 lingurita sare sau dupa gust
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare

Se pune uleiul la incins,se adauga ceapa ,se caleste pana devine sticloasa,se adauga ghimbirul si usturoiul si se prajeste un pic.Se poate adauga un pic de apa ca sa nu se arda.

Se adauga condimentele,se mai lasa un pic sa fiarba(daca e nevoie picam un pic de apa) apoi se pune rosia si se lasa sa se inmoaie bine.

Se adauga cartofii curatati,spalati si taiati cubulete si mazarea.

Se pune apa cat sa fiarba cartofii.(nu prea multa)

Cand s-au fiert legumele,mai lasam 5 minute la foc foarte mic pana ce iese uleiul la suprafata.

Se pune coriandru verde tocat cand este gata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise