ALUAT DE COZONAC

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1kg lapte
  • 2linguri faina
  • 25 oua
  • 1kg zahar
  • 1 pachetel vanilie
  • coaja de la o portocala +lamaie
  • 140gr drojdie
  • 500gr margarina
  • sare dupa gust
  • .faina cat cuprinde

Mod de preparare

Se opareste 500gr lapte cu 2 linguri faina, se farama bine faina si se lasa la racit.

25 oua se bat cu 1 kg de zahar+coaja de la lamaie si portocala si vanilie.

140gr drojdie se inmoaie cu 500gr lapte si sare,este de dorit ca totul sa fie caldut,

se topeste margarina se impreuneaza toata compozitia de mai sus se pune faina cat cuprinde si se ung mainele la framantat pana cand se termina margarina,

se framanta aluatul o ora, pana se curata mainele .se lasa sa creasca o ora jumate,dupa care o mai framanti o data, si cand a crescut e bun de pus in tavi.din tot aluatul asta iese foarte multi cozonaci ,eu cand coc la tara fac toata reteta, dar cand coc la oras o fac in jumatate, e suficient pentru o familie de 4 persoane.pofta buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise