Aluat pentru pizza

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg faina alba,
  • 120ml ulei,
  • un ou,
  • 2 lingurite sare,
  • un cub de drojdiuta proaspata,
  • 1 plic praf de copt,
  • 350 ml apa.

Mod de preparare

Intr-un bol mai mare se pune faina, uleiul, oul, sarea si praful de copt, apa se incalzeste putin si se dizolva drojdia dupa care se toarna peste celelalte ingrediente se framanta bine cu mana sau cu un mixer, coca se portioneza in 6 bile se pune fiecare intr-o punga si se lasa la dospit circa 2 ore dupa care se poate intinde in tava rotunda pentru pizza. Atentie daca nu ati reusit sa o intindeti din prima incercare si ati facut-o din nou bila va trebui sa o mai lasati inca o jumatate de ora la dospit, in cazul acesta incercati cu alta bila.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise