Amandina

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6oua
  • 100g zahar
  • 3 linguri de sirop din zahar caramelizat (2-3 linguri de zahar caramelizat si \"stins\" cu 3 linguri de apa)
  • 30ml ulei
  • 1 cana de faina amestecata cu o ligurita de praf de copt
  • esente dupa gust
  • 3 linguri de cacao
  • Pentru crema:
  • 1 pachet de unt
  • 100g zahar
  • 2-3 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 2 galbenusuri (astea sunt prevazute in reteta originala,eu am renuntat la ele)
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • Se mai poate face o glazura de fondant.Eu folosesc din cel cumparat.

Mod de preparare

Blatul:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare,ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul,esenta si siropul de zahar. Se toarna totul peste albusul batut, apoi se pune faina amestecata cu cacaoa si praful de copt,in ploaie, si se amesteca pina la omogenizare.

Se coace in tava tapeta cu hartie de copt,in cuptorul incins la 180 de grade,timp de aproximativ jumatate de ora.

Crema:

Se topeste untul,dar nu complet,sa mai ramana bucati netopite.

Se mixeaza pana se ingheaga din nou. Dureaza un pic acest proces,dar va rezulta o crema fina,foarte buna.Cand s-a inchegat se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste.Adaugam cacaoa si romul.

Glazura:

Se topeste ciocolata impreuna cu untul si frisca.Se poate adauga si o lingura de rom sau coniac pentru aroma.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise