Angel Food Cake

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 2 forme 30X11X7cm) :
  • - 170 gr faina
  • - 2+1/2 linguri amidon
  • - 70+130 gr zahar pudra
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - 12 albusuri (420 ml)
  • - 1 lingurita zeama lamaie
  • - ½ pastaie vanilie
  • - 200 gr capsune congelate
  • - 100 ml suc portocale
  • - 2 linguri zahar

Mod de preparare

Prima data vom pregati umplutura. Capsunile congelate (pot fi si proaspete) le punem pe foc mic impreuna cu zaharul si sucul de portocale. Lasam aprox 15 minute sa fiarba, pana se ingroasa putin. Punem deoparte si lasam sa se raceasca. Eu le-am dat putin prin blender, dar nu este obligatoriu.

Amestecam faina, amidonul, zaharul pudra (70 gr), praful de copt si un strop de sare. Separat mixam albusurile cu un strop de sare, adaugam miezul din pastaia de vanilie si zeama de lamaie. Continuam sa batem si treptat adaugam si restul de zahar pudra (130 gr). Tot treptat vom adauga si amestecul de faina amestecand foarte usor cu ajutorul unei spatule. Impartim compozitia in 2 parti egale.

Turnam jumatate din prima compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt (hartia de copt se va pune doar pe fundul formei), urmeaza jumatate din capsuni, tragem putin cu furculita sa se intrepatrunda cele doua compozitii, acoperim cu restul de compozitie si procedam la fel si cu cealalta jumatate. Dam ambele tavi la cuptorul preincalzit circa 25-30 minute.

In momentul in care scoatem tavile din cuptor, le intoarcem cu fundul in sus pe masa curata si punem in 2 capete cate o lingurita sau ceva care sa lase sa circule aerul. Astfel vom lasa prajiturile sa se raceasca complet.

Cand s-au racit, pudram cu zahar si servim cu sos de fructe sau inghetata.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise