Anghinare cu sos alb

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 15-20 bulbi (receptaculi florali) de anghinare proaspeţi sau conservaţi
  • 200 g carne tocată
  • o ceapă mică
  • 2 linguri de făină
  • 3 linguri de unt lichid
  • 3 ceşti de lapte dulce
  • sare
  • mirodenii
  • grăsime .

Mod de preparare

Se căleşte ceapa împreună cu carnea tocată, la care adaugă sare şi piper, după gust.

Se umplu cu această compoziţie receptaculii florali; apoi se pun într-un vas care urmează a fi introdus la cuptor.

Separat se pregăteşte sosul alb din făină, unt şi lapte dulce astfel: se amestecă făina cu untul topit, pe foc câteva minute, se adaugă câte puţin laptele dulce amestecând continuu pentru a nu se prinde de vas. După ce începe să fiarbă, se mai ţine pe foc circa zece minute.

Acest sos se toarnă peste receptaculii florali umpluti. Pe deasupra se presară brânză rasă şi se bagă vasul cuptorul bine încins.

Preparatul se consumă cald.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise