Antricoate de vita in sos de bere

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 antricoate a 200 g,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 1 catel de usturoi tocat marunt,
  • sare,
  • piper negru,
  • 50 g unt.
  • Pentru sos: 375 g ciuperci marunte,
  • taiate feliute,
  • 40 g unt sau margarina,
  • 1 lingura zeama de lamaie,
  • 1 lingura faina,
  • 150 ml bere neagra,
  • 1-2 lingurite sos de soia.

Mod de preparare

Se freaca antricoatele cu ulei si cu jumatate din usturoiul tocat, se sareaza, se pipereaza si se lasa sa se patrunda o ora.

Pentru sos, se calesc ciupercile, circa 5 minute, in unt si zeama de lamaie. Se adauga faina si se amesteca un minut, dupa care se toarna deasupra berea si se lasa sa se incinga.

Se fierbe sosul circa un minut, se incorporeaza sosul de soia, usturoiul ramas, sarea si piperul si se pune deoparte, la cald.

Se incinge untul impreuna cu uleiul intr-o tigaie, se prajesc antricoatele cate 3-4 minute pe fiecare parte si daca grasimea incepe sa se innegreasca, se face focul mai mic.

Se taie antricoatele fasii groase de 3 cm si se servesc imediat cu sosul de bere.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise