Antricoate de vita in sos de bere

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 antricoate a 200 g,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 1 catel de usturoi tocat marunt,
  • sare,
  • piper negru,
  • 50 g unt.
  • Pentru sos: 375 g ciuperci marunte,
  • taiate feliute,
  • 40 g unt sau margarina,
  • 1 lingura zeama de lamaie,
  • 1 lingura faina,
  • 150 ml bere neagra,
  • 1-2 lingurite sos de soia.

Mod de preparare

Se freaca antricoatele cu ulei si cu jumatate din usturoiul tocat, se sareaza, se pipereaza si se lasa sa se patrunda o ora.

Pentru sos, se calesc ciupercile, circa 5 minute, in unt si zeama de lamaie. Se adauga faina si se amesteca un minut, dupa care se toarna deasupra berea si se lasa sa se incinga.

Se fierbe sosul circa un minut, se incorporeaza sosul de soia, usturoiul ramas, sarea si piperul si se pune deoparte, la cald.

Se incinge untul impreuna cu uleiul intr-o tigaie, se prajesc antricoatele cate 3-4 minute pe fiecare parte si daca grasimea incepe sa se innegreasca, se face focul mai mic.

Se taie antricoatele fasii groase de 3 cm si se servesc imediat cu sosul de bere.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise