Aperitiv cu dovlecei

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o cutie mica de iaurt simplu (150 gr.)
  • 2 cutii faina ... folositi ca masura, cea de la iaurt. 1/2 cutie mica iaurt cu ulei de masline
  • 2 oua
  • 1 plic praf de copt pt. tarte si aluaturi sarate si pizza / puteti folosi un praf de copt clasic, dar fara sa fie vanilat
  • parmezan ras ... cat doriti ... eu am pus 40gr. /sau cascaval, branza rasa
  • 600 gr. dovlecei
  • 1-2 catei usturoi
  • 2 linguri ulei masline
  • oregan
  • sare

Mod de preparare

Taiati dovlecelul in rondele destul de subtiri, puneti uleiul si usturoiul in tigaie, si dovlecelul taiat, rumeniti putin, apoi adaugati putina apa si inabusiti pana cand se inmoaie dovlecelul. Scoateti usturoiul, sarati si lasati sa se raceasca, sa se scurga de apa care lasa. Intre timp amestecati bine, iaurtul, ouale, uleiul, parmezanul, faina, praful de copt si adaugati sare dupa gust.

Cand dovleceii s-au racit ii uscam putin pe un servet de hartie de bucatariea,asa nu raman prea uzi, apoi ii introducem in compozitia de mai sus. Tineti o mica parte, de pus deasupra.

Compozitia o puneti intr-o forma rotunda cu un diam. de circa 20-24 cm. unsa cu putin unt si presarata cu faina, deasupra puneti dovleceii tinuti deoparte, preparati oregan; bagati in cuptor la o temperatura de circa 180-200 grade C, 30-40 minute ... sau pana cand vedeti ca este gata.

Puteti folosi deasemenea si o forma de chec.

In loc de dovlecei, puteti folosi si alte legume, ardei gras, ceapa, vinete, etc.

La cea cu ardei, se pun 2 ardei grasi mai mari rosii/galbeni, taiati fasii, apoi caliti ca dovleceii.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise