Aperitiv cu vinete, gogosari, usturoi si masline

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • - 6 kg vinete;
  • - 3 kg gogosari;
  • - 1 l ulei;
  • - 1 l otet de vin;
  • - 1 l apa;
  • - 100 g sare pentru saramura;
  • - 200 g miere de albine sau zahar;
  • - dafin, piper;
  • - 500 g masline;
  • - 2 capatani de usturoi.

Mod de preparare

1. Se spala gogosarii, se zvanta, se scot cotoarele si se taie julliene;

2. Se oparesc 10 minute intr-o solutie din 1 l otet, 1 l apa, 100 g sare, dafin, piper, si 200 g miere de albine;

3. Se scot din solutie si se lasa sa se raceasca;

4. Se curata vinetele de coaja, se taie rondele de 1 cm grosime, se aseaza intr-un vas si se presara cu sare; se lasa asa 30 min dupa care se scurge zeama, iar vinetele se spala;

5. Se prajesc vinetele in ulei, se scot si se lasa sa se raceasca;

6. Se aseaza in borcane un rand de vinete, un rand de gogosari, iar printre ele catei de usturoi taiati felii si masline;

7. Se completeaza la final cu zeama in care au fiert gogosarii;

8. Se leaga cu celofan, se pun capace si se fierb in clocot 30 min, dupa care se lasa sa se raceasca;

9. Se servesc caaperitiv, ca garnitura sau chiar ca salata.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise