Aperitiv frantuzesc

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 10-12 clatite sarate
  • - umplutura: 300 g sunca/jambon, 200 g ciuperci, 150 ml vin sec, 100 ml smantana, cascaval ras, sare, piper, arome pt carne de porc, 1 ou, patrunjel verde, o lingura rasa de faina.
  • Cantitatile de umplutura sunt bune pentru 10 maxim 12 clatite mici, cu diametrul de 15 cm.

Mod de preparare

Ciupercile se taie marunt si se pun in zeama de lamaie si intre timp sunca sau jambonul se taie cubulete mici.

Ciupercile se trag in ulei si se inabusa aprox. 10 minute amestecand des.

Se adauga lingura de faina, se amesteca bine pana se face sosul usor galbui, apoi se toarna 4 linguri de apa amestecata cu arome, sare si piper.

Dupa cateva clocote se toarna vinul si se lasa sa mai fiarba 5-10 minute inabusit. Se adauga sunca taiata, smantana si patrunjelul tocat. Se lasa la fiert pe foc mic pana cand scade sosul. La urma se pune oul batut bine. Compozitia trebuie sa iasa cremoasa, nu zemoasa.

Se tartineaza fiecare clatita cu cate o lingura de compozitie, fara sa puneti sosul pana la margini. Clatitele se pun una peste alta, cu compozitia intre ele intr-o farfurie sau alt vas care merge la cuptor.

Pe ultima clatita puneti putin cascaval ras si o lingurita de unt topit sau smantana.

Dati la cuptor 10-15 minute. Se servesc calde si merg foarte bine cu ketchup.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise