Ardei copti cu sos de smantana si mamaliguta

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ardei
  • gogosari sau kapia copti
  • ceapa
  • smantana
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei
  • malai
  • apa.

Mod de preparare

Ardeii se spala, se coc si se lasa putin la scurs de zeama. Se pot folosi si cei congelati pentru iarna. Ceapa se curata, se taie cubulete si se pune in tigaie la prajit, pana devine sticloasa si se inmoaie(nu este o cantitate anume de ceapa, puteti pune cata vreti,in functie de cati ardei aveti, caci va da un gust mai bun mancarii). Se adauga apoi usturoiul pisat si apoi ardeii copti, se lasa sa mai fiarba putin, ca sa se amestece aromele, dupa care se adauga smantana. Mancarea se serveste calda, alaturi de mamaliguta. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise