Ardei kapia umpluti cu branza de vaci si mascarpone

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 ardei kapia mari
  • 200g branza de vaci (ricotta)
  • 100g mascarpone (crema de branza)
  • 10g frunze oregano tocate mari (sau 5-6g uscat maruntit )
  • o lingurita zeama de lamaie.lime
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie.lime
  • 3 linguri ulei de masline e.v
  • 40g seminte de pin prajite foarte putin
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 1 ardei iute mic taiat rondele subtiri
  • sare si piper

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 180C.

Faceti o mica incizie in fiecare ardei kapia, de la coada spre varf, cam 6 cm. Aceasta incizie se foloseste pentru a scoate semintele putin mai tarziu. Aranjati ardeii kapia pe tava pentru prajit/copt, si ii introduceti in cuptor pentru 30 de minute. Ardeii trebuie sa fie moi dar nu foarte moi fiindca nu vor mai putea fi folositi pentru umplut si se vor rupe. Dupa ce se coc se scot si se aseaza separat pentru a se raci. Cu lingurita se vor scoate semintele prin incizia facuta in asa fel incat sa nu se rupa codita. Este putin cam delicat dar cu grija vor arata perfect. Se va indeparta si pielita de pe ardei, tot cu mare grija. Se lasa ardeii dupa asta pe o farfurie pentru a se scurge zeama.

Umplutura se prepara amestecand branza de vaci, mascarpone, semintele de pin, oregano, coaja ardei kapia umplutide lamaie, zeama de lamaie si o ligura de ulei de masline intr-un bol. Se adauga sare (1/2 lingurita) si piper dupa gust. Se amesteca toate ingredientele. Se introduc cam doua linguri din amestec in fiecare ardei. kapia Daca se mareste incizia nu e o problema fiindca se pot strange la loc cu mana.

Se curata ardeii de urmele de amestec ramase si se pun pe farfurie. Se stropesc cu uleiul de masline ramas, se pune otetul balsamic, cateva picaturi peste ulei. Se adauga ardeiul iute. Se serveste cu paine prajita sau foccacia.

(In poza nu arata, estetic vorbind, foarte bine fiindca m-am cam grabit si oricum nu reuseam fara ajutorul cuiva cu mai multa rabdare :-) decat mine. Gustul e minunat).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise