Ardei umpluti

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 8 ardei grasi mari
  • 200g carne tocata de porc
  • 200g carne tocata de vita
  • Un sfert cana de orez
  • 2 cepe
  • 2 oua
  • 2 rosii
  • 4 linguri de ulei
  • 2 linguri de faina
  • 4 linguri de bulion
  • 8 linguri smantana
  • O legatura marar
  • O legatura patrunjel

Mod de preparare

Ardeii se curata de cotoare si seminte, se inteapa in varf si se pun cu gura in jos la scurs. Se taie o ceapa marunt, se caleste in ulei. Orezul se opareste doua-trei minute si se scurge. Se amesteca orezul cu carnea tocata, ceapa calita, jumatate din verdeata tocata, sare si piper si ouale batute.

Se umple ardeii nu prea indesat. Se pun cu gura in sus intr-o cratita peste ei turnandu-se un sos preparat astfel: se caleste cealalta ceapa tocata marunt, se adauga faina iar cand incepe sa se ingalbeneasca, se toarna bulionul diluat in 3 cani de apa. Se da in cateva clocote. Se toarna peste ardei.

Se da cratita la cuptor pentru o ora sau pana cand ardeii si carnea sunt facute, dupa care se aseaza peste ardei rosiile feliate, lasand sa se rumeneasca apoi se presara restul de verdeata.

Se serveste cu smantana.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise