Ardei umpluti cu ciuperci si dovleac

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 ardei grasi, taiati in jumatati, curatati si spalati
  • o jumatate de dovleac mic, curatat (aproximativ 150 g.)
  • 200 g. de ciuperci champignon, din conserva, scurse
  • 3-4 feliute de ghimbir proaspat sau uscat
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • o legatura de patrunjel spalat
  • sare
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare

Taiem dovleacul in cubulete mici.

Pregatim aragazul si o tigaie in care punem 2 linguri cu ulei de masline.

Adaugam bucatile de dovleac, amestecam si calim pana cand acestea se innoaie putin si se caramelizeaza usor.

Punem ciupercile si ghimbirul. Amestecam si calim timp de 3-4 minute, apoi inchidem aragazul.

Incalzim cuptorul.

Condimentam amestecul pentru umplutura ardeilor cu sare si piper macinat.

Umplem fiecare jumatate de ardei cu amestecul de ciuperci si dovleac, apasand bine.

Punem ardeii umpluti intr-o tava si turnam deasupra o lingura cu ulei de masline.

Introducem tava in cuptorul incalzit pentru 10-15 minute, la 170 de grade.

Tocam marunt patrunjelul.

Cand ardeii sunt usor rumeniti, scoatem vasul din cuptor si presaram deasupra patrunjel.

Servim calzi.

Reteta Video completa o gasiti la: http://youtu.be/KEN6zm0rAn8

POFTA BUNA!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise