Ardei umpluti-reteta de post

Se pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr orez
  • 100 gr malai
  • 1 kg praz
  • 4 cepe
  • 200 ml ulei
  • 800 ml suc de patlagele galbene
  • 2 linguri bulion de gogosari
  • 200 gr soia granule
  • 3 kg ardei galbeni
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura oregano
  • 1 kg ciuperci gata fierte (hulughite)

Mod de preparare

Se pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele, se clatesc si se pun pe chiuveta la scurs.

Se curata prazul, se toaca si se pune la prajit cu ulei; se curata ceapa, se toaca si se pune peste praz la prajit, cand isi schimba putin culoarea, se opreste focul si se toarna prajeala intr-un vas.

Se clateste orezul, se pune cu putina apa la fiert si cand orezul absoarbe apa, se toarna peste praz si ceapa, se adauga oregano, ciupercile date prin masina de carne, malaiul, soia, sucul de patlagele, bulionul de gogosari, sare si se omogenizeaza compozitia; se umplu ardeii, se pun la loc cotoarele, apoi se pun intr-o oala, se adauga apa, se pune capac si se fierb la foc mic, la cuptor.

Sa aveti pofta, dragilor!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise