Aripi de pui Buffalo cu sos de smantana si ceapa verde

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 aripi de pui
  • 4 linguri cu faina
  • o lingurita cu boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita cu boia iute
  • putin piper
  • sare de mare
  • Sosul picant:
  • 50 gr unt
  • 1 lingura cu sos iute sau pasta de ardei iute
  • 3 linguri cu passata de rosii (suc de rosii concentrat)
  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • 1/2 lingurita boia de ardei iute
  • Sosul de smantana:
  • 150 ml smantana
  • 4 linguri cu maioneza
  • un fir de ceapa verde
  • sare de mare
  • piper negru
  • o lingurita cu zeama de lamaie

Mod de preparare

Amestecam ingredientele uscate si le presaram peste aripile de pui; le pudram bine pentru ca acestea sa fie acoperite uniform. Acoperim si le dam la frigider o ora. Intre timp pregatim sosul iute si punem intr-o tigaie mica untul, cand s-a incins adaugam usturoiul si il calim putin, apoi sosul iute,boia iute, pasata de rosii si lasam la foc mic, amestecand din cand in cand, pana cand sosul se omogenizeaza bine. Lasam sa se raceasca. Pentru prajirea aripilor, incingem un strat de 7 cm de ulei intr-o tigaie adanca si le prajim timp de 10 - 15 minute pana cand se rumenesc si devin crocante. Le scoatem pe o tava tapetata cu hartie-prosop, sa se absoarba uleiul in exces si le pastram calde pana le prajim pe toate. Punem aripile crocante intr-un bol mare, turnam deasupra sosul iute si le amestecam pana le imbracam bine .

Sosul de smantana: Intr-un castron amestecam bine smanatana,maioneza,ceapa verde tocata marunt,sarea,piperul si zeama de lamaie. Servim aripile calde cu felii de lamaie si sosul de smantana si ceapa verde.

Gustul este inedit. Preparatul apartine bucatariei americane, prezent in meniurile multor baruri de peste ocean, care merge de minune cu o bere rece. Este inca o reteta din cartea - Bucataria lumii- a lui Gordon Ramsay. Va recomand sincer aripile de pui Buffalo - sunt fantastice, crocante si picante datorita sosului iute in care sunt imbracate. Americanii le servesc cu acest sos racoritor din smantana. Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise