Aripioare de pui dulci -acrisoare

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kh aripi de pui
  • 1/2 ceasca otet de vin
  • 1/2 ceasca ulei de masline
  • 2 linguri zahar brul
  • 1 lingura boiam de ardei iute
  • 4 catei de usturoi pisati
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper proaspat macinat

Mod de preparare

Intr-un vas se amesteca otetul,uleiul,zaharul,boiaua ,usturoiul,sarea si piperul.

Din acest amestec se pune deoparte 1/4 ceasca ; Restul se pune peste aripioare si se da vasul la rece pentru o ora(cel putin) sau mai bine peste noapte.

Se infierbinta cuptorul si se pun aripioarele pe tava unsa (sau imbracata cu hirtie pergament). Se coace cam 30 min(pina sucul care se scurge din aripioare devine clar,ca apa)Din cind in cind se unge cu restul de amestec pastrat.

Se scoate din cuptor si se unge cu restul de amestec

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise