Aripioare picante

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 12 aripioare
  • 250mL lapte
  • 1 căpătână de usturoi
  • sos de chili
  • 2 ardei iuţi
  • pesmet
  • 3 ouă
  • 2 linguri de amidon sau făină
  • pesmet

Mod de preparare

Se spală aripioarele şi se taie în jumătăţi.

Laptele se amestecă cu usturoiul tăiat, ardeii iuţi tăiaţi felii, sos de chili (sau chili sub formă de praf) şi piper. Aripioarele se aşează într-o caserolă şi se adaugă peste ele amestecul anterior. Se lasă la macerat la frigider peste noapte.

Din ouă, amidon şi pesmet se face un sos ce se condimentează cu sare şi piper. Sosul trebuie să fie mai gros. Aripioarele se dau mai întâi prin acest sos, apoi prin pesmet şi se prăjesc în baie de ulei într-o tigaie adâncă.

După ce le-am prăjit, le-am introdus în cuptorul încins la 200oC pentru 20 de minute pentru a deveni şi mai crocante.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise