Aripioare picante glazurate

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 tavite aripioare
  • 1 lingura si jumatate pasta ardei iute
  • 1 ceapa
  • 3-4 linguri zahar brun
  • sare, piper, vegeta, boia ardei (iute sau dulce)
  • 2-3 linguri sos de soia

Mod de preparare

1. Se taie aripioarele in 3, parte cea subtire din capat nu se foloseste;

2. Se unge cu putina margarina sau ulei de masline o tava grill;

3. Se condimenteaza aripioarele dupa plac cu piper, sare, vegeta si boia;

4. Se prajesc bine aripioarele cu grija sa nu se arda;

5. Intr-o cratita se caleste putin ceapa taiata marunt;

6. Se pune ceapa de-o parte si in cratita se pune zaharul brun la topit, la foc mic sa nu se arda;

7. Cand zaharul este topit complet se adauga sosul de soia, ceapa calita, si pasta de ardei iute si se omogenizeaza amestecul, dupa care se ia de pe foc;

8. Aripioarele prajite se tavalesc in sosul preparat si se consuma cu orez simplu, fiert peste care se poate turna restul de sos ramas.

POFTA BUNA!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise