Aripioare picante în sos de vin

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aripi de pui
  • vin alb
  • 3-4 cãtei de usturoi
  • sare si piper
  • ketchup dulce sau picant
  • piri piri de casã ( sos de chili) sau tabasco
  • pãtrunjel

Mod de preparare

Reteta o am de la o colegã, e preferata familiei.

Am fãcut si eu si a iesit super bun, mai ales sosul... este absolut delicios!

1) Se pun la prãjit aripioarele condimentate cu sare, piper, usturoiul zdrobit, sos picant dupã plac, foarte putin ulei pt. cã aripile vor lãsa grãsime, ketchup cât sã acopere aripile, la fel vin, cât sã acopere.

2) Pune capac; întoarce aripile si lasã la prãjit.

3) Când a scãzut vinul si aripile sunt gata.

Se iau de pe foc, se presarã pãtrunjel si se servesc imediat fierbinti!

Am servit cu cartofi prãjiti si salatã de spanac proaspãt.

Poftã bunã!

Am încercat si cu pastã de tomate ( bulion) dar gustul nu a iesit asa de bun, recomand ketchup.

Sosul de piri piri adevãrat ( foarte puternic) este cel fãcut acasã.

Pt. cei interesati vã pot da reteta.

Nu puneti mult sos picant, este mai bine mai putin, asa dacã mai este nevoie se poate adãuga la final sau mai bine, la servire se pune sosul picant într-o sosierã fiecare se serveste dupã plac :)

Putin despre ardei picanti...

Ardei iuti apartin familiei Capiscum.

Existã sute de tipuri diferite care variazã ca mãrime, culoare, gust si nivel de "picant".

Dupã ce sunt mãcinati, unele specii servesc pt. a face boiaua picantã ( pimenta-de-caiena) sau paprika.

Chiar dacã ne " arde pe limbã" si "ne dau lacrimile" ardei iuti au calitãti medicinale:

* Sunt bogati in vitaminele A,B1, B2,C, Esi niacina;

*Previn infartul deoarece au efect vasodilatator

* Sunt antioxidanti pt. cã încetineste îmbãtrânire timpurie si sunt anti-inflamator

*Previne cancerul: de prostatã de exp

* Ajutã la arderea caloriilor

*Contin mai multã vitamina C decât portocalele!!!

*Regleazã colesterolul

*antibacterian, antifungic, antireumatic...

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise