Avgolemono - Supa greceasca cu ou si lamaie

Se taie pieptul de pui cubulete si se pune la calit impreuna cu ceapa maruntita in uleiul de masline.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 2 cepe
  • 3 oua
  • 1 ceasca orez
  • 2 morcovi
  • 2 lamai
  • 2 linguri ulei de masline
  • Sare, piper mozaic
  • 1.5 l apa

Mod de preparare

Se taie pieptul de pui cubulete si se pune la calit impreuna cu ceapa maruntita in uleiul de masline.

Se spala orezul, se curata morcovul si se taie rondele si se adauga peste pieptul de pui.

Se adauga 1.5 l de apa, sare si se lasa supa la fiert 15-20 de minute.

Se spala bine lamaile cu apa calduta, apoi se da coaja pe razatoare si se stoarce zeama.

Se bat cele trei oua impreuna cu coaja rasa de lamaie si se incorporeaza in supa.

La final, se adauga zeama de lamaie si se condimenteaza supa cu sare si piper dupa gust.

Pofta buna !

O supa numai buna pentru vremea rece, usor de preparat, magnific de gustoasa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise