Avgolemono - Supa greceasca cu ou si lamaie

Se taie pieptul de pui cubulete si se pune la calit impreuna cu ceapa maruntita in uleiul de masline.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 2 cepe
  • 3 oua
  • 1 ceasca orez
  • 2 morcovi
  • 2 lamai
  • 2 linguri ulei de masline
  • Sare, piper mozaic
  • 1.5 l apa

Mod de preparare

Se taie pieptul de pui cubulete si se pune la calit impreuna cu ceapa maruntita in uleiul de masline.

Se spala orezul, se curata morcovul si se taie rondele si se adauga peste pieptul de pui.

Se adauga 1.5 l de apa, sare si se lasa supa la fiert 15-20 de minute.

Se spala bine lamaile cu apa calduta, apoi se da coaja pe razatoare si se stoarce zeama.

Se bat cele trei oua impreuna cu coaja rasa de lamaie si se incorporeaza in supa.

La final, se adauga zeama de lamaie si se condimenteaza supa cu sare si piper dupa gust.

Pofta buna !

O supa numai buna pentru vremea rece, usor de preparat, magnific de gustoasa.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise