Baclava cu mere

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 0,5 kg nuci,
  • două linguri zahăr,
  • trei linguri miere,
  • 50 g vodcă,
  • 1,5 kg mere,
  • 100 g stafide,
  • sase linguri zahăr,
  • 50 g coniac
  • 100 g margarină,
  • o lingură făină,
  • un pachet de foi de plăcintă din comerţ

Mod de preparare

Se rad merele, se adaugă zahărul si stafidele, se călesc la foc mic. La sfârsit se pune coniacul.

Se prăjesc usor nucile, se pisează, se amestecă cu zahărul, mierea, vodca.

Se unge tava cu margarină topită, se tapetează cu făină. Pachetul de foi se împarte la trei. Se pune în tavă prima parte, ungând fiecare foaie în parte cu margarină topită, apoi se toarnă merele călite. Se pune al doilea strat de foi de plăcintă unse cu margarină, apoi se întinde uniform amestecul de nuci cu miere. Se pune ultimul strat de foi unse cu margarină. Cu un cutit ascutit, se taie plăcinta în portii potrivite.

Se dă la cuptor, la foc mediu, timp de 30 min. Când este gata se pudrează cu zahăr.

În merele călite, după gust, se mai pot pune o lingurită de cacao, un pliculet de zahăr vanilat, câteva smochine uscate tocate mărunt.

Functionează si ca retetă de post.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise