Baclava cu mere

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 0,5 kg nuci,
  • două linguri zahăr,
  • trei linguri miere,
  • 50 g vodcă,
  • 1,5 kg mere,
  • 100 g stafide,
  • sase linguri zahăr,
  • 50 g coniac
  • 100 g margarină,
  • o lingură făină,
  • un pachet de foi de plăcintă din comerţ

Mod de preparare

Se rad merele, se adaugă zahărul si stafidele, se călesc la foc mic. La sfârsit se pune coniacul.

Se prăjesc usor nucile, se pisează, se amestecă cu zahărul, mierea, vodca.

Se unge tava cu margarină topită, se tapetează cu făină. Pachetul de foi se împarte la trei. Se pune în tavă prima parte, ungând fiecare foaie în parte cu margarină topită, apoi se toarnă merele călite. Se pune al doilea strat de foi de plăcintă unse cu margarină, apoi se întinde uniform amestecul de nuci cu miere. Se pune ultimul strat de foi unse cu margarină. Cu un cutit ascutit, se taie plăcinta în portii potrivite.

Se dă la cuptor, la foc mediu, timp de 30 min. Când este gata se pudrează cu zahăr.

În merele călite, după gust, se mai pot pune o lingurită de cacao, un pliculet de zahăr vanilat, câteva smochine uscate tocate mărunt.

Functionează si ca retetă de post.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise