BAME

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -600 gr bame curatate,
  • -2 cepe mari taiate felii,
  • -1 usturoi,
  • -3 rosii mari coapte ,date prin razatoare,
  • -2 rosii mari taiate felii ,
  • -1 mana de patrunjel tocat,
  • -1 ceasca cu otet,
  • -1 ceasca ulei si inca una cu apa.
  • -2 lingurite sare, 1/2 lingurita piper

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam bamele curatate cu otetul si le lasam pana sotam celelalte ingrediente.

Intr-o cratita sotam in ulei ceapa feliata si usturoiul(4-5 min) , adaugam rosiile date prin razatoare sarea, piperul si o jumate de lingurita cu zahar.Lasam sa fiarba ,la foc mic , cam 5 minute.

Apoi adaugam bamele(cu tot cu otet), presuram patrunjelul(nu mai amestecam cu lingura dupa ce am pus patrunjelul) si asezam si feliile de rosie, le presuram cu sare ,piper si putin zahar . Punem si ceasca cu apa.

Fierbem ,cu capac, cam 30 de minute sau pana bamele au baut toata apa si a ramas doar uleiul. din cand in cand mai miscam de cratita(o invartim putin) sa nu se prinda de fund.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise