Banofee pie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • un pachet biscuiți cu ghimbir(200gr)
  • 150 gr unt topit
  • Caramel:
  • 400 gr lapte condensat
  • 2 lg zahăr brun
  • 150 gr unt
  • Frișcă:
  • 300 ml smintină lichidă
  • 2 lg zahăr
  • coajă de lamaie rasă
  • 3 banane

Mod de preparare

Mai intai de toate facem caramelul după cum urmează: punem toate ingredientele la foc foarte mic și mixăm cu un tel pină se topește zaharul și incepe să facă bulbuci, mai exact să tragă un clocot aș zice. Mixați mereu pentru că altfel se prinde și nu mai e ok ori....puteți cumpăra direct caramel de la orice market. Mie imi place cel făcut in casă..nu știu, da are o altă aromă. :)

Acoperim compoziția cu folie de plastic și lăsăm la răcit. Numai bine ca avem timp să facem blatul de biscuiți.

Mie imi plac foarte mult biscuiții cu ghimbir, sunt un pic spicy, au o aromă fantastică, insă voi puteți folosii orice fel de biscuiți vă plac, fie ei digestivi, cu unt...Deci punem biscuiții in robot și ai sfarimam bine apoi adăugăm untul topit si amestecăm pina la incorporare totala. Cu ajutorul mânuțelor presăm compoziția pe fundul tăvii și pe pereți și apoi dăm la cuptor pentru 10 minute la 180” in cuptorul incins in prealabil.

Cit se răcește și blatul de biscuiți facem frișca, foarte simplu...mixăm smintina lichidă care trebuie să fie foarte rece cu 2 linguri de zahăr și o linguriță cu coajă rasă de lamaie pină frișca se intărește.

Cind avem blatul și caramelul reci trecem la asamblare. Ceva mai simplu de-atit nu există. Peste blatul de biscuiți intindem caramelul apoi taiem banalele rondele si le asezam frumos peste si la urma un strat generos de frișcă.

Eu am ales sa il ormez doar cu citeva așchii de ciocolata amaruie.

Este un desert extrem de usor de facut și va face senzație, vă garantez.. E o combinație al naibii de bună: banane, ciocolată, frișcă si biscuiți cu ghimbir.

Pentru mai multe poze cu detalii va invit pe blogul meu personal!

http://bakedtreats.wordpress.com/2014/06/01/banoffe-pie/

Spor, dragii mei și zile senine! :*

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise